SPEKULACIJE

Iz Možemo! demantirali da ih financira Tedeschi: To se lako može provjeriti

Iznenađuje me ta razina neprofesionalnosti, to je klasičan fake news - komentirala je saborska zastupnica opcije Možemo! Sandra Benčić
 Darko Tomaš/Cropix

Glasinu da iza političke platforme Možemo! stoji poduzetnik Emil Tedeschi, šef Atlantic grupe, u ponedjeljak su demantirale obje strane. U Atlantic grupi apsolutno odbacuju tu tezu rekavši da ni tvrtka, a ni Tedeschi, nikad nisu financirali ni jednu političku opciju, a isto su nam rekli i u političkoj platformi Možemo!.

- Odbacujemo takve spekulacije koje se vrlo lako mogu provjeriti u javno dostupnim podacima i utvrditi da su lažne. Predali smo financijski izvještaj za stranku, a i privremeno izvješće za financiranje kampanje i nigdje se ne spominje Tedeschi, a ni Atlantic grupa. Nikada Emil Tedeschi ili njegove tvrtke nisu financirale Možemo!

Dapače, ponosni smo što su nam kampanju financirali građani malim donacijama medijalne vrijednosti 200 kuna. Iznenađuje me ta razina neprofesionalnosti, to je klasičan fake news - komentirala je saborska zastupnica opcije Možemo! Sandra Benčić.

Riječ je, naime, o političkoj platformi koja je na posljednjim parlamentarnim izborima osvojila sedam mandata, a ovih dana našla se na udaru nekih zastupnika, i to nakon objave neslužbene spekulacije nekih portala da iza njihove kampanje stoji Emil Tedeschi.

Najviše je o tome javno govorio Mostov zastupnik Miro Bulj, čiji je mobitel u ponedjeljak bio isključen pa nismo uspjeli utvrditi ima li on ikakve dokaze koji potvrđuju tu informaciju.

Jer u javno dostupnim podacima nema izravne veze između Tedeschija i te političke opcije.

Katarina Peović iz Radničke fronte kaže da se zastupnik Bulj konstatacijom da Tedeschi time “vraća uslugu ideološkim nasljednicima Partije” potpuno posvadio s logikom.

- To je potpuno besmisleno, zastupnik Bulj u nedostatku argumenata širi ‘informacije’ na razini prvoaprilske šale. I to da nas financira baš Tedeschi kojeg ljevica oštro kritizira, a to još govore ljudi koji su dva puta koalirali s HDZ-om - kaže Peović.
Iz Atlantic grupe u ponedjeljak su također službeno demantirali tu glasinu o financiranju.

- Atlantic Grupa, a niti Emil Tedeschi osobno kao što se navodi, nikad nije financirala nijednu političku opciju ni u jednoj od zemalja gdje posluje. Atlantic Grupa je poslovni subjekt koji uspješno radi izvan sfere političkog utjecaja te svoj uspjeh ne duguje politici, niti ga koristi za promociju bilo koje politike - odgovorila nam je na upit Gabrijela Kasapović, direktorica Korporativnih komunikacija u Atlantic grupi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2023 01:11