‘NOGOMETNE‘ PREPIRKE

Iz Možemo se priča o ‘neobičnom tajmingu‘ najave gradnje stadiona, Herman (HDZ): ‘To nije spin‘

Tajming u kojem neke informacije, kao ova o gradnji stadiona, dolaze u fokus prilično je neobičan, kaže sugovornik blizak Možemo!

Dinamov stadion

 Damir Krajac/Cropix/Cropix

Pripremaju li Možemo! i HDZ koaliciju? Nikad, pa ni onda. Nakon unutarnjih i vanjskih neprijatelja i lažne vijesti o gradnji stadiona, ovo je samo još jedan spin smišljen da pažnju javnosti makne s kriminala u Ini.

Poruka je to koju je platforma Možemo! objavila u nedjelju na Twitteru osvrćući se na naslovnu priču Nedjeljnog Jutarnjeg u kojoj se analizira partnerski odnos gradonačelnika Tomislava Tomaševića i premijera Andreja Plenkovića nakon najave zajedničkog projekta gradnje zagrebačkog stadiona na Maksimiru.

Zajednički projekt

U nedjeljnom tvitu iz zeleno-lijeve platforme jasno demantiraju mogućnost koalicije s HDZ-om, ali navode i "unutarnje i vanjske neprijatelje", "lažne vijesti o stadionu" i "smišljeni spin".

Kontaktirali smo saborsku zastupnici Možemo! Sandru Benčić s molbom za dodatno pojašnjenje: je li zajednička gradnja stadiona u Maksimiru upitna ako je to sve skupa ustvari "lažna vijest". Nakon nekoliko poruka i poziva Benčić nam nije uzvratila poziv.

U izjavi za N1 televiziju nije komentirala sudbinu zajedničkog projekta, ali je navela da HDZ želi "zakopati aferu Ina".

"Oni od toga bježe i kao nojevi zabijaju glavu u pijesak. Napravili su sve što su mogli, bilo putem medija i različitih spinova samo zato da bi aferu Ina pokušali staviti ‘ad acta‘ i da se o tome u javnosti više ne govori", rekla je. Izvor iz Možemo! s kojim smo neslužbeno razgovarali kaže da je cilj tvita raskrinkati manipulacije HDZa, odnosno kako "pažljivo plasiraju informacije u javnost, a sve da bi maknuli fokus s afere u Ini".

- Nitko nije rekao da projekta zagrebačkog stadiona neće biti niti se misli na to kad se kaže ‘lažna vijest‘. Sve što to znači jest da je tajming u kojem pojedine informacije, poput ove o gradnji maksimirskog stadiona, dolaze u fokus javnosti prilično neobičan - govori sugovornik blizak Možemo!.

Isto tako, dodaje, "unutarnjim i vanjskim neprijateljima" aludira se na nedavnu izjavu premijera Plenkovića u kojoj je, kritizirajući oporbu i njezine akcije oko Antikorupcijskog vijeća u vezi s Inom, rekao da oporbom orkestriraju vanjski i unutarnji akteri s ciljem rušenja Vlade.

Mislav Herman, šef zagrebačkog HDZ-a, komentirajući tvit platforme Možemo! kaže da "najava gradnje stadiona nije nikakav spin" i da se iz toga može vidjeti kako se članovi Možemo! "opet služe aktivizmom".

Služenje aktivizmom

- Svima je jasno da dok se država ne uključi u taj projekt, od toga neće biti ništa. Da bi se realizirao zagrebački stadion, na tome moraju surađivati država, Grad, klub i HNS. Država je Gradu Zagrebu dala malo vremena da nešto napravi, ali su oni očito tome sporo pristupili - rekao je Herman i dodao da "aktivistička politika i dalje ne može ništa bez države".

Na kritike oporbe zašto se gradi Dinamov stadion ako 60 posto škola nema školske sportske dvorane, ili "država nije u stanju obnoviti kiosk na Banovini, a sada najavljuje gradnju stadiona", HDZ-ovac Herman kaže da je "gradnja vrtića, škola, bolnica važna i da ne vidi kako bi gradnja stadiona kočila te projekte".

- Ne treba na to gledati kao na jedno ili drugo - napomenuo je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:41