ZATVARAJU CRPKE

Iz Petrola i Croduxa objavili: ‘Prisiljeni smo na drastičan potez, u skladu s tim planirajte točenje goriva‘

Prodajna mjesta Petrol i Crodux sutra od 12 do 13 sati će biti privremeno biti zatvorena. Ispričavamo se zbog neugodnosti, poručuju iz tih kompanija

Arhivska fotografija

 Željko Puhovski/CROPIX

Unaprijed se ispričavamo vjernim kupcima jer ćemo reći "ne!" interventnim mjerama na cijene goriva. One ugrožavaju pouzdanu i stabilnu opskrbu gorivom. Stoga ćemo u srijedu, 28. prosinca 2022. godine od 12 do 13 sati u Hrvatskoj iz prosvjeda privremeno zatvoriti prodajna mjesta Petrola i Croduxa, priopćili su danas iz tih kompanija.

Podsjetimo, kako smo ranije danas izvijestili, slovenski Petrol sprema se tužiti Vladu RH, čulo se na današnjoj Skupštini te kompanije u Ljubljani. Naime, ta slovenska tvrtka, drugi najveći lanac benzinskih crpki u Hrvatskoj i najveći u susjednoj Sloveniji, izračunala je kako mu je zbog ovogodišnjih Vladinih mjera o ograničavanju cijena goriva nanesena poslovna šteta od 45 milijuna i 600 tisuća eura.

Iz Petrola i Croduxa poručuju kako njihova prodajna mjesta ostaju otvorena na autocestama i nautičkim benzinskim servisima te će ostati otvorena za hitne službe: policiju, vatrogasce i hitnu pomoć.

"Mjera nije usmjerena protiv vas, naših kupaca – stoga i vrijeme zatvaranja koje smo odabrali kako bismo vam uzrokovali što manje neugodnosti – već ukazuje na nepodnošljivu situaciju u kojoj smo se našli. Nažalost, prisiljeni smo na drastičan potez jer regulacija cijena goriva ne osigurava pozitivno poslovanje jer Vlada Republike Hrvatske ne mari na naša upozorenja. Unatoč mnogim upozorenjima, teret regulacije snose isključivo trgovci naftnim derivatima. Prihodi državnog proračuna od prodaje naftnih derivata ostaju nepromijenjeni. Odlučili smo se na ovaj potez kako bismo pronašli zajednički jezik s državom, unaprijed osigurali stabilnu opskrbu naftnim derivatima, zaštitili više od 2.173 radnih mjesta i omogućili vam da i ubuduće posjećujete prodajna mjesta Petrol i Crodux. Savjetujemo vam da u skladu s tim planirate točenje goriva i u navedenom periodu ne posjećujete naša prodajna mjesta u srijedu, 28. prosinca, između 12:00 i 13:00 sati", poručuju u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:22