‘PRECI SU TI KOLJAČI‘

Iz Sabora otišao Vinko Zulim, čovjek koji se nikada nije javio za riječ, ali je bio ‘aktivan‘ u saborskom kafiću

Brčić je još ljetos u medijima najavio svoj odlazak u zastupničke klupe i borbu za interese cetinskog kraja, od kuda je podrijetlom

Luka Brčić

 Damjan Tadic/Cropix

Hrvatski sabor u petak je odobrio promjene u HDZ-ovim zastupničkim redovima, iz Sabora odlazi Vinko Zulim, a dolazi Luka Brčić, dugogodišnji zamjenik splitsko-dalmatinskog župana koji je odlučio aktivirati mandat koji je osvojio na parlamentarnim izborima.

Brčić je čak 16 godina bio zamjenik splitsko-dalmatinskog župana, a na posljednjim lokalnim izborima nije se kandidirao ni za jednu dužnost.

image

Luka Brčić

Damjan Tadic/Cropix

Još je ljetos u medijima najavio svoj odlazak u zastupničke klupe i borbu za interese cetinskog kraja, od kuda je podrijetlom.

Brčić je danas prisegnuo pred Saborom da će dužnost obnašati savjesno i odgovorno, u radu se držati Ustava i zakona, te zauzimati za svekoliki napredak Hrvatske.

Načelnik Segeta od 1993. godine, odlazi iz Sabora, a da se nikad nije javio za riječ. Nije čak tražio ni povredu poslovnika niti se javio za repliku.

U lanjskoj saborskoj statistici, Zulim je - uz SDP-ovog Stjepana Kovača i nezavisnog Vinka Grgića - bio jedini koji nije bio u evidenciji oko 15 tisuća javljanja saborskih zastupnika od početka godine do 1. prosinca, kad je statistika zaokružena.

Zanimljivo je da je jedini "istup" o kojem se govori u Saboru imao - u stanci zasjedanja, kada je verbalno napao zastupnicu Radničke fronte Katarinu Peović, i to urlajući u saborskom kafiću da su joj preci bili koljači, o čemu je Slobodna već pisala. Kako svi pokušaji nazočnih zastupnika da ga urazume nisu urodili plodom, tako su ga kolege iz HDZ-a bili prisiljeni doslovno izvući iz kafića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:22