IZVLAČENJE NOVCA

IZ SATA U SAT RASTE BROJ POLITIČARA KOJI SU BILI ŽRTVE KRAĐE IDENTITETA 'Sad još samo čekamo vijest da i premijer Plenković prodaje staro željezo'

 Marko Todorov, Bruno Konjevic / CROPIX

Glavna priča na saborskim hodnicima jutros nisu bili nedavno održani europski izbori, nego priča iz rubrike 'Crna kronika' po kojoj su brojni političari bili žrtve krađe identiteta. Kako je jutro odmicalo tako je i rastao broj političara koji su novinarima potvrdili da se jedna tvrtka poslužila njihovim OIB-om i adresama koje su objavljene na kandidacijskim listama te fiktivno prikazala da im je isplatila novac.

Istragu o izvlačenju novca preko fiktivnih računa trenutačno vodi PU krapinsko-zagorska, a kako smo doznali brojni političari fiktivno su isplaćeni za staro željezo.

Prevaranti koje policija istražuje krivotvorili su račune prema kojima su im saborski zastupnici prodali sekundarni otpad. Za stare perilice rublja, karoserije starih automobila i drugo željezo zastupnici su, prema krivotvorenim računima, dobili oko 2000 kuna po isporuci.

"Znate da su naši OIB-i i podaci javni jer su navedni zbog izbora na kandidacijskim listama. Ne bih to gledao kao nešto tragično, više mi je smiješno i kriminalno glupo", rekao je za N1 Siniša Hajdaš Dončić koji je obavio razgovor s policijom.

I HNS-ov Milorad Batinić je potvrdio da je dao iskaz u policiji i sa zanimanjem će pratiti nastavak kriminalističke obrade.

"Dobio sam poziv od Državnog odvjetništva iz Rijeke da se javim u svojstvu svjedoka. Bio sam iznenađen. Kada su mi objasnili prvo sam se nasmijao, a onda i oni jer su bili svjesni da nisam prodao sekundarne sirovine nego da sam žrtva krađe identiteta. Iznenadilo me da nas ima dosta iz politike, mislim da sad samo čekamo i da premijer Plenković prodaje staro željezo", našalio se Batinić.

Među žrtvama se našao i HNS-ov Matija Posavec.

"Dobio sam prošli tjedan poziv od Državnog odvjetništva da su mi ukrali identitet. Očito se nešto dešava. To je jedna prljava zlouporaba identiteta. Očito se time bavila jedna organizirana skupina", rekao je za N1 Posavec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 13:44