BRZA AKCIJA

Iz sisačke bolnice, teško oštećene u potresu, pacijenti su preseljeni u Zagreb

Osim u KBC Sestre milosrdnice, KBC Zagreb, KB Merkur i KB Sveti Duh, pacijenti pozitivni na covid šalju se u Dubravu ili Arenu
bolnica u Sisku 
 Marko Todorov/CROPIX

Dan nakon razornog potresa i dalje se zbrinjavaju pacijenti s pogođenog područja. Iz sisačke bolnice, koja je gotovo u cijelosti neupotrebljiva, preseljeni su pacijenti u Zagreb.

Davor Vagić, koordinator za Arenu, rekao je da je ondje smješten 21 pacijent s dijagnozom covida, a u KB Dubrava prebačeno je oko 50 pacijenata.

Također, u KBC Sestre milosrdnice premješteno je ukupno 38 pacijenata, a neki od njih su pacijenti koji su ležali na odjelu kardiologije.

U bolnici u Vinogradskoj liječi se 18 pacijenata koji su ozlijeđeni u potresu. U ovom trenutku nitko nije životno ugrožen, dio njih operiran je već u utorak navečer, a neke su operacije u tijeku.

Kad je riječ o ozbiljnijim ozljedama, tri su osobe pretrpjele traume glave, jedna ozljedu zdjelice, a jednoj je nastradalo prsište (pneumotoraks).

Kako doznajemo u OB-u Sisak, osposobljene su dvije operacijske dvorane, no to ne može biti od velike pomoći jer se nakon operacije nema kamo s pacijentima.

Stoga je dogovoreno da se svi pacijenti upućuju u Zagreb, i to, osim u KBC Sestre milosrdnice, u KBC Zagreb, KB Merkur i KB Sveti Duh, s time da se, naravno, pacijenti pozitivni na covid šalju u Dubravu ili Arenu.

Kako će se riješiti problem sisačke bolnice, nitko ne zna jer je gotovo neupotrebljiva i ne može pomoći obična sanacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:52