SLIJEDI KAZNENA PRIJAVA

IZ VINDIJE REAGIRALI NA TEŠKE OPTUŽBE IZREČENE U EMISIJI NEDJELJOM U 2 'Potpuno odbacujemo sve navode i klevete'

Dragutin Drk i Rajko Dondur
 Željko Hajdinjak / Hanza Media / Screenshot: HRT

Iz Vindije su poslali su priopćenje kao reakciju na teške optužbe izrečene u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2.

Podsjetimo, kod Aleksandra Stankovića je gostovao sudac Mislav Kolakušić, ali i Rajko Dondur, koji je rekao da je nekad bio zaposlen u Vindiji, a tvrdi da je još 1994. godine osobno odnio jednu plavu kuvertu s 20.000 njemačkih maraka tadašnjem šefu Fonda za privatizaciju Milanu Kovaču.

Govorio je, kako navodi HRT, o pretvorbi tj. o ulasku Koke u Vindiju. Rekao je kako je Vindija pobijedila na natječaju za kupnju Koke 1994. godine nakon što je on u Fond za privatizaciju dostavio kuvertu s 20 tisuća maraka. Tvrdi da je to učinio prema nalogu direktora Dragutina Drka, za kojega kaže da je naložio i umanjenje poreznog obračuna 1997. i 1998. godine nakon što se navodno ispostavilo da pravi obračun predstavlja pretežak udarac na likvidnost kompanije.

- Vindija je dnevno fakturirala oko 1000 stranica računa. Računali smo na to da ni jedan inspektor ne bi zbrajao te račune ručno. Svi računi su bili fakturirani, ali oni označeni nisu zbrajani. Na taj način Vindija je državni proračun oštetila za 80 milijuna kuna u četiri godine, rekao je Dondur, koji tvrdi da se varalo i na trošarinama.

Priopćenje Vindije prenosimo u cijelosti:

'Poslovni sustav Vindija u potpunosti odbacuje sve navode i klevete koje su danas iznesene pred hrvatsku javnost u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva.


Prije svega treba jasno reći da se ovdje radi o izjavama čovjeka za kojeg imamo čvrste materijalne dokaze da je iznošenjem raznih neutemeljenih tvrdnji ucjenjivao i iznuđivao Poslovni sustav Vindija zbog čega ćemo protiv istog već sutra biti primorani podnijeti kaznenu prijavu.


Vjerujemo da ove informacije gospodin Dondur u pripremi razgovora nije podijelio s novinarima HRT-a, za razliku od podataka o svojim kaznenim postupcima i presudama o kojima je govorio.


Poslovni sustav Vindija u ovom je trenutku prvenstveno usmjeren na pronalaženje rješenja problema između dobavljača i Agrokora i očuvanje radnih mjesta.

Indikativan je trenutak u kojem se javljaju ove klevete, no spremni smo nositi se i s ovakvim podmetanjima', stoji u priopćenju Vindije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2022 11:23