JOŠ MALO STRPLJENJA

Iz Vlade pojasnili Plenkovićevu izjavu o teretanama: Evo kada će gotovo sigurno početi s radom

Vlada je odlučila u ovom valu produžiti cijeli paket mjera, kako bi vidjela hoće li doći do povećanog broja zaraženih nakon blagdana
Teretana, Andrej Plenković
 Tomislav Kristo/Cropix

Iz Vlade su pojasnili nesporazum koji je danas nastao na konferenciji za medije premijera Plenkovića koji je rekao da bi se teretane mogle otvoriti i prije 31. siječnja, da bi se onda ispravio i rekao da su sve mjere na snazi do 31. siječnja, a da će se o popuštanju razmišljati iza tog datuma, te da će mediji biti upoznati kada dođe do popuštanja.

- Dakle, premijer je najavio da će se mjere popuštati ovisno o epidemiološkoj situaciji nakon 31. siječnja, a da će za ponovno otvaranje teretana on i ranije obavijestiti novinare o tome. Ali nema otvaranja teretana prije kraja mjeseca. Dakle cijeli paket (pa i škole) produljen je do 31. siječnja, pojasnili su iz Vlade.

No, ono što neslužbeno doznajemo od sugovornika iz Banskih dvora jest da će teretane, fitness centri i područje rekreativnog sporta gotovo sigurno s radom početi 1. veljače, ako se nastave ovako povoljni epidemiološki trendovi, odnosno ako incidencija bude ispod 300 na 100.000 stanovnika u 14 dana.

Vlada je odlučila u ovom valu produžiti cijeli paket mjera, kako bi vidjela hoće li doći do povećanog broja zaraženih nakon blagdana, ali i nakon potresa, što se očito nije dogodilo pa će se mjere sigurno popuštati nakon 31. siječnja, a prve na redu bit će teretane i fitness centri, te rekreativni sport.

Naravno, ako budu i dalje ovakvi pozitivni trendovi s padom novozaraženih, brojem hospitalizacija i udjelom pozitivnih među dnevno testiranim osobama. Zato iz Vlade pozivaju i dalje na oprez kako bi se zadržali dobri rezultati i kako bi se moglo krenuti s popuštanjem mjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:30