FAKE NEWS

IZ VLADE SE OGLASILI O SNIMCI KOJA KOLA MREŽAMA 'Informacija iz snimke o tome da je odlučeno da Zagreb ide u karantenu je lažna. Ne nasjedajte'

 Boris Kovačev/CROPIX

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila audio snimka o tome kako je odlučeno da će Grad Zagreb biti pod karantenom zbog koronavirusa, glasnogovornik Vlade Marko Milić na upit Hine je odgovorio da je riječ o lažnoj informaciji te pozvao građane da ne nasjedaju na netočne i zlonamjerne objave.

"Informacija iz snimke koja kruži po društvenim mrežama o tome kako je odlučeno da će Grad Zagreb biti pod karantenom je lažna", rekao je Milić Hini.

Vlada i Krizni stožer redovito i pravodobno informiraju hrvatsku javnost o svim mjerama koje se poduzimaju za suzbijanje pandemije koronavirusa u Hrvatskoj, kao što je to i danas bio slučaj, podsjetio je.

"Apeliramo na sve građane da ne nasjedaju na ovakve neprovjerene, netočne i zlonamjerne informacije koje nepotrebno uznemiruju javnost", dodao je Milić.

U audio snimci se navodi da će za 48 sati biti objavljeno da je Zagreb u karanteni i da se skrivaju stvarni podaci o broju zaraženih koronavirusom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2022 08:28