KORONAVIRUS

IZ ZAGREBAČKE ZRAČNE LUKE SE OGLASILI O GUŽVAMA 'Sve radimo po protokolima' CROATIA AIRLINES OBUSTAVLJA POJEDINE LETOVE Evo o kojim linijama se radi

 
 Čitatelj

U Zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman sve se radi sukladno definiranim protokolima granične sanitarne inspekcije i u takvim uvjetima i ukupnoj situaciji s koronavirusom usporavanje protoka putnika je očekivano, naglašavaju iz te zračne luke na upit Hine o gužvama u luci tijekom petka.

Naime, kako prenose mediji, u zagrebačkoj zračnoj luci je poslijepodne velika gužva i više od sto ljudi čeka da prođe proceduru sanitarnog pregleda i ispune formular kako bi otišli u kućnu izolaciju.

I iz tvrtke-koncesionara zagrebačke zračne luke potvrđuju da je "tijekom prijepodnevnih sati u putničkom terminalu zračne luke Franjo Tuđman došlo do povremenog usporavanja protoka putnika u prostoru međunarodnog dolaska, pri ulasku u RH, zbog postupanja sanitarne inspekcije prema definiranim protokolima".

Hrvatski nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines je još jučer u novim uputama za putnike koji ulaze u Hrvatsku izvijestio o izolaciji odnosno karanteni za strane državljane, a ovisno o zemljama koje su posjetili u posljednja dva tjedna.

Tako će svi strani državljani koji ulaze u Hrvatsku, a posljednjih 14 dana su posjetili Italiju, Iran, Kinu (provincija Hubei), Koreju (grad Daegu i provincija Cheongdo) i Njemačku (Heinsberg u Saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija) bit će zadržani u 14-dnevnoj karanteni na vlastiti trošak.

Iz Croatia Airlinesa su također izvijestili da će u 14 dnevnu samoizolaciju svi strani državljani koji ulaze u Hrvatsku, a zadnjih 14 dana su posjetili Francusku, Švedsku, Švicarsku, Španjolsku, Njemačku (osim Heisenberga), Austriju, Veliku Britaniju, Nizozemsku, Kinu (osim provincije Hubei), Koreju (osim iz već spomenutog grada i provincije), Japan, Hong Kong, Singapur, Maleziju, Bahrein i Sloveniju (Bela Krajina).

Ako putnici (strani državljani) nemaju prebivalište ili adresu u Hrvatskoj na kojoj će sljedećih 14 dana boraviti u samoizolaciji, bit će upućeni u karantenu na vlastiti trošak.

Oni koji to odbiju, bit će vraćeni u zemlju polaska.

Svi hrvatski državljani koji ulaze u Hrvatsku, a u pethodna dva tjedna su posjetili već spomenute države ili područja provest će 14 dana u samoizolaciji, naveli su iz Croatia Airlinesa, koji na svojim internet stranicama putnike obavještava i o promjenama u redu letenja.

Početak izolacije / karantene računa se od posljednjeg dana boravka u području žarišta virusa.

Croatia Airlines: Obustavljamo letove iz svojih međunarodnih odredišta u Split, Dubrovnik i Rijeku

U skladu s najaktualnijom situacijom u vezi sa zarazom koronavirusa u Hrvatskoj te sukladno najnovijim mjerama zaštite i preporukama nadležnih hrvatskih javnozdravstvenih tijela, Croatia Airlines od danas do daljnjega obustavlja planirane letove iz međunarodnih odredišta u svoja hrvatska odredišta na jadranskoj obali – Split, Dubrovnik i Rijeku, priopćeno je danas.

Konkretno, obustavljaju se međunarodni letovi Split - Frankfurt – Split, Split - München – Split, Dubrovnik – Frankfurt - Dubrovnik i Rijeka – München - Rijeka, a putnici s navedenih letova do svojih krajnjih odredišta bit će prevezeni preko Zagreba, čime će se hrvatskim javnozdravstvenim vlastima istodobno omogućiti i olakšati zdravstveni nadzor nad putnicima u zračnom prometu.

Putnici s otkazanih letova, osim mogućnosti da putovanje do svojih krajnjih odredišta nastave preko Zagreba, imaju pravo i na promjenu datuma leta ili povrat novca u slučaju da u cijelosti odustanu od putovanja. Osim toga, zbog aktualne situacije s epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj, čije se negativne posljedice izravno osjećaju u smanjenoj potražnji za letovima i odustajanju putnika od putovanja, u kompaniji se trenutno razrađuje scenarij vezan za izmjene u

sezonskom letenju, čiji je početak bio planiran uoči Uskrsa. Taj scenarij uključuje i promjenu u planiranom početku letenja na dvije nove ovogodišnje sezonske linije Zagreb – Sofija i Zagreb – Podgorica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:54