OSTATAK KAZNE PROVEST ĆE IZVAN ZATVORA

Izašli prije dolaska novinara: Norac, Petrač i Sulić već u 6 ujutro pušteni na slobodu

Povjerenstvo za uvjetni otpust odobrilo im je uvjetni otpust nakon što su odlužili više od dvije trećine kazne

POPOVAČA - Mirko Norac, Hrvoje Petrač i Leon Sulić u petak rano ujutro pušteni su na slobodu iz Kaznionice u Popovači. Povjerenstvo za uvjetni otpust odobrilo im je uvjetni otpust nakon što su odlužili više od dvije trećine kazne. Preostalo vrijeme kazne odlužit će na slobodi uz određene uvjete.

Trojac je iz zatvora izašao nešto iza 6 sati ujutro prije dolaska novinara, snimatelja i fotoreportera.

Podsjetimo, Mirko Norac najduže je u zatvoru, od ožujka 2001. Za ratne zločine na gospićkom području osuđen je na 12 godina, a za zločine u Medačkom džepu na šest godina. Vrhovni mu je sud odredio jedinstvenu kaznu od 15 godina. Norac nije gubio vrijeme u zatvoru, diplomirao je, oženio se i postao otac.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović u rujnu prošle godine Mirku Norcu oduzeo je čin generala HV-a.

Petrač je služio kaznu od sedam i pol godina zatvora zbog otmice sina umirovljenoga generala Vladimira Zagorca i iznude novomarofskoga poduzetnika Miroslava Matkuna, koja mu istječe u ožujku 2013.

Petrač je bio u mnogim zatvorima, a u lepoglavskoj kaznionici je uživao razne pogodnosti na koje nije imao pravo zbog čega su nepravomoćno osuđeni bivši upravitelj zatvora u Lepoglavi Stjepan Loparić i njegov pomoćnik Neven Putar.

Leon Sulić je 2007. osuđen na sedam godina zatvora zbog gospodarskog kriminala u "Croatiabusu" odnosno malverzacija teških 15,5 milijuna kuna.

Petrača i Sulića Povjerenstvo pušta ranije na slobodu zbog narušena zdravlja, o čemu su obojica priložila liječničku dokumentaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:59