OPARIN APEL

‘Izbjegnite stigmatizaciju Splita, puno je krivih informacija, a broj zaraženih u gradu pada‘

Opara je kazao da su u gradu Splitu prije 14 dana upozorili na nepreciznosti koje se iznose
Split,170720.
Zbog epidemioloskih uvjeta 36. sjednica Gradskog vijeca odrzana je na Ekonomskom fakultetu u Splitu.
Na fotografiji: gradonacelnik Andro Krstulovic Opara.
 Vladimir Dugandzic/Cropix

- Od 799 obrađenih uzoraka, imamo 109 novooboljelih. Oko pola je iz Splita, 36 je iz samoizolacije. Smanjivanje broja oboljelih iz Imotskog nas veseli. Iz Makarske dolazi određeni broj novooboljelih, mislili smo da će to padati. Imamo veći broj oboljelih u Sinju i Solinu.

U nekoliko teretana naše županije su locirana potencijalna žarišta. Išlo se sa zatvaranjem svih teretana da nam se ne bi pojavila nova žarišta. Nažalost, ta grana će trpjeti materijalne štete, ali morali smo tako. Morat ćemo parcijalno zatvarati gdje se budu otvarala žarišta - kazala je na današnjoj presici Stožera splitsko-dalmatinske županije. dr. Željka Karin, piše Slobodna Dalmacija.

- Nije nam u interesu da pati gospodarstvo, ali moramo balansirati. Svi govorimo da se držimo mjera, ali očito se povremeno dogodi propust. Mogu se vlasnici i djelatnici teretana držati mjera, ali imate mlade ljude koji dolaze s raznih strana. U teretane dolaze različiti ljudi koji idu na različita mjesta - dodala je dr. Karin. 

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je kazao, među ostalim, i sljedeće:

- Volio bih da mediji izbjegavaju stigmatizaciju Splita. Nacionalna televizija govori da se zatvorio vrtić u Splitu, a uopće se ne radi o Splitu.

Mi u gradu Splitu smo prije 15 dana upozorili na nepreciznost da su neki klubovi predstavljeni kao restorani i samim time mogu raditi duže. 

Naše lokalne snage rade prijave sanitarnoj inspekciji koja po tome mora postupati. Veseli nas činjenica da broj zaraženih u gradu pada. Danas je 49, jučer je bilo 63.  

Tomislav Đonlić iz Županije je naglasio kako nova školska godina starta 7. rujna, kako je ranije i bilo najavljeno:

- Maska će biti obvezna u školama za učenike od 5. do 8. razreda i u srednjim školama. Jedan od poteza koji smo napravili, tražili smo da nastavni sat traje 40 minuta. Odluka Županije je da će se nabaviti maske za sve učenike i nastavnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. prosinac 2020 10:05