GOTOVO JE

Izbjegnuti novi izbori u Zagrebačkoj županiji, Beljakov HSS dao podršku HDZ-u i Kožiću!

Jedan od uvjete za četiri ruke HSS-ovaca bilo je mjesto predsjednika Skupštine, za koje se kandidirala Glasnović, a što je HDZ prihvatio kao "fer deal"
Ervin Kolarec, Damir Komljenović, Stjepan Kožić
 Davor Pongracic/Cropix

Martina Glasnović, predsjednica Županijske organizacije HSS-a izabrana je za predsjednicu Skupštine Zagrebačke županije, doznajemo.

Time je ostvaren odogovor o kojem je Jutarnji prvi pisao da će većinu u Zagrebačkoj županiji formirati koalicija HDZ-a, nezavisna lista župana Stjepana Kožića i Stranke rada i solidarnosti te četiri člana HSS-a koji su prebjegli iz koalicije s SDP-om.

Naime, jedan od uvjete za četiri ruke HSS-ovaca bilo je mjesto predsjednika Skupštine, za koje se kandidirala Glasnović, a što je HDZ prihvatio kao "fer deal".

- Naš je stav da nam je HSS stranka kojoj možemo dati povjerenje u kontekstu formiranja Skupštine i da je predstavnik HSS-a kao mogući predsjednik županijske Skupštine za nas prihvatljiva varijanta - rekao je prije nekoliko dana predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije Željko Turk.

Spekulacije prije početka sjednice govorile su i o drugom mogućem scenariju da se župan Kožić udruži s opozicijom - SDP-om, Fokusom i Domovinskim pokretom - i podrži njihovog zajedničkog kandidata za predsjednika Skupštine Marka Magdića iz FOkusa, inače načelnika općine Križ.

Konačnim konstituiranjem Skupštine, nakon dva nuspješna pokušaja, izbjegnuti su novi izbori u Zagrebačkoj županiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 13:15