NOVI NATJEČAJ

Izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika: ‘Želimo promovirati mlade i uspješne‘

Novinari Jutarnjeg lista napravit će priče o njihovim poslovnim planovima, a čitatelji će potom moći sudjelovati u glasovanju

Sunčana Glavak

 Vanesa Pandzic/Cropix

Hrvatska i ove, 2022. godine, bira svog najboljeg mladog poljoprivrednika u organizaciji Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu, koja je imenovala eurozastupnicu Sunčanu Glavak ambasadoricom za Hrvatsku.

Jutarnji list, kao i proteklih godina, medijski je pokrovitelj izbora.

- Ovogodišnji, sedmi izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika nije samo natjecanje u kvaliteti projekata naših poljoprivrednica i poljoprivrednika nego i priznanje njihovu radu, trudu i rezultatima. Trendovi se mijenjaju nabolje, kao pojedinci i zajednica osvijestili smo koliko je važno imati stabilnu i sigurnu opskrbu provjerenim, lokalnim poljoprivrednim proizvodima. U vremenu inflacije, protiv rastućih cijena možemo se boriti i povećanjem poljoprivredne proiz­vodnje i poticanjem malih proiz­vođača - rekla nam je ambasadorica projekta Sunčana Glavak.

Nakon provedenog natječaja u lipnju stručni ocjenjivački sud odabrao je 20 najboljih prijava. Novinari Jutarnjeg lista napravit će priče o njihovim poslovnim planovima i objaviti ih u tisku i na portalu jutarnji.hr sljedećih tjedana, a čitatelji će potom moći sudjelovati u glasovanju za svog najboljeg mladog poljoprivrednika.

- Ideje i nova znanja o tehnologiji i procesima poljoprivredne proiz­vodnje dodana su vrijednost starim znanjima i tradiciji hrvatskog sela. Takve uspješne primjere želimo promovirati i ovim natječajem. Hrvatska će kroz Strateški plan ZPP-a osigurati više od 100 milijuna eura isključivo za potporu u osmišljavanju i primjeni znanja i inovacija, a sve s ciljem povećanja produktivnosti - kaže Glavak.

Glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić dodaje kako je zamjetno da su projekti iz godine u godinu sve bolji i inovativniji.

- Čitatelji Jutarnjeg lista vole čitati priče o mladim uspješnim ljudima koji su odlučili baviti se poljoprivredom, i to vole. Vjerujem da će i ovogodišnje priče, kao i one prethodnih godina, naći desetke tisuća čitatelja. Zahvaljujemo svim partnerima i članovima žirija koji su s nama prepoznali važnost ovog izbora - rekao je Ogurlić.

image
Jutarnji list
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:54