BITKA ZA HDZ

IZBORI IPAK S DVA KANDIDATA, KOVAČ IDE NA PLENKOVIĆA? Već je skupio pet tisuća potpisa

Iako skuplja potpise za kandidaturu, ministar vanjskih poslova se, kako doznajemo, još nećka. Konačnu odluku donijet će do 6. srpnja
 Damir Krajač / CROPIX / CROPIX

Više izvora iz HDZ-a jučer nam je neslužbeno potvrdilo kako Miro Kovač također skuplja potpise za kandidaturu za predsjednika HDZ-a.

Iako ministar vanjskih poslova u tehničkoj vladi Kovač to još nije službeno potvrdio te na svako pitanje na tu temu daje neodređeni odgovor, sve je više onih u stranici koji pričaju da skuplja potpise. Neki čak misle da je već skupio potreban broj od 5000 potpisa, ali da još nije siguran hoće li se i kandidirati.

Bjanko potpisi

- Kovač se još nećka oko kandidature, ali za to vrijeme skuplja potpise - potvrdio nam je izvor u stranci. Kovač posljednjih dana na svako konkretno pitanje o kandidaturi odgovara: ‘Kada dođe vrijeme, izjasnit ću se’, ‘Pa napišite što ste čuli’, a na upit je li istina da skuplja potpise, uzvratio nam je: ‘Stvarno?’.

Također doznajemo da će sljedeći tjedan reći konačnu odluku jer 6. srpnja istječe rok za prikupljanje potpisa koje potencijalni kandidati moraju dostaviti stranci kako bi postali i službeni kandidati za predsjednika koji će se birati po principu jedan član - jedan glas na stranačkom Saboru 17. srpnja. Proteklih dana se u stranačkim krugovima pričalo da se skupljaju i bjanko potpisi, dakle bez imena kandidata, neki su spekulirali da je to očito bilo za Kovača. Međutim, s obzirom na to da je već velika većina u stranci dala podršku Andreju Plenkoviću, postavlja se pitanje na koga Kovač računa. Jesu li to možda Karamarkovi ljudi?

Šalabahteri

Jedan od naših sugovornika iz stranačkog vrha smatra da ne bi bilo loše da imaju u utrci još jednog kandidata, ali uvjeren je, kaže, da će pobjedu odnijeti Plenković. Načelno, međutim, podršku će svi dati i Kovaču, ali hoće li to onda biti unaprijed dogovorena trka ili zaista demokratska bitka. - Dosta mi je HDZ-ove šalabahter demokracije, skupljanja bjanko potpisa... Nadam se da ćemo s novim vodstvom regulirati pravila igre - rekao je naš sugovornik iz vrha stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:00