VLADAJUĆA STRANKA

IZBORI ZA NOVOG ŠEGA HDZ-a RANIJE NEGO SE PRIJE GOVORILO? Danas na sjednici konačna odluka o datumima za provođenje unutastranačkih izbora

 
 Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić izjavio je jučer da će se u petak održati sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj će biti donesena odluka o datumima i postupcima za provođenje unutarstranačkih izbora.

Prema neslužbenim informacijama koje donosi HRT, izbori bi se trebali održati 15. ožujka. HDZ bi tako za manje od dva mjeseca trebao dobiti novo vodstvo: predsjednika stranke, njegova zamjenika i četiri potpredsjednika.

Na jučerašnji upit novinara hoće li aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković imati protukandidata rekao je kako će to vidjeti kada se raspišu izbori i krene u kampanju.

"Svi koji mogu, koji se odluče, HDZ će im omogućiti ravnopravnu utakmicu", poručio je Bačić.

Na upit nazoče li sjednici svi HDZ-ovi saborski zastupnici Bačić je rekao kako neki nisu mogli doći iz opravdanih razloga, jer imaju druge obveze, ili su na službenom putu, ali da će vrlo veliki broj članova kluba biti na sjednici u Slavonskom Brodu.

Prije više od tjedan dana šef Sabora Gordan Jandroković kao mogući datum održavanja unutarstranačkih izbora u HDZ-u spominjao je 17. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:44