NIŠTA OD SUNCA

Izdan meteoalarm zbog opasnog vremena, očekujte bujice i poplave! Veselite se ljetu? Morat ćete pričekati...

Nestabilno će biti i tijekom srijede, no kiša i pljuskovi bit će uglavnom zastupljeni u unutrašnjosti

Arhivska fotografija 

 Damjan Tadic/Cropix

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za utorak.

Mjestimice će biti kiše te pljuskova i grmljavine koji lokalno mogu biti izraženiji, u prvom dijelu dana na Jadranu i uz njega, a u ostalim krajevima većinom poslijepodne i navečer.

Vjetar slab, na istoku u drugom dijelu dana do umjeren istočni i jugoistočni. Na Jadranu će puhati većinom umjeren jugoistočnjak, prolazno i bura.

Najviša dnevna temperatura od 22 do 27 Celzijevih stupnjeva, u gorju ponegdje malo niža.

Za riječko i splitsko područje na snazi je viši stupanj upozorenja putem sustava Meteoalarm, javlja Slobodna Dalmacija. Kako u kratkom vremenu može pasti veća količina kiše, moguće su bujične i urbane poplave, upozorenje je to hidrologa DHMZ-a.

Nestabilno će biti i tijekom srijede, no kiša i pljuskovi bit će uglavnom zastupljeni u unutrašnjosti, i to većinom oko podneva i poslijepodne. Duž same obale zadržat će se većinom suho.

Četvrtak ponovno donosi češće kišu i pljuskove, ali isto uglavnom u unutrašnjosti. Pljuskova će biti i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, dok će se uz obalu zadržati pretežno suho.

Nestabilno će biti sve do kraja tjedna. I u danima vikenda isto treba računati na povremene kišu i pljuskove. Temperature će većinom biti iznad 20, do najviše 25, dok će duž obale u sunčanijim prilikama biti i više.

Stabilizacije nema niti u novom tjednu, ako je suditi prema trenutačno dostupnim prognostičkim materijalima, donosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:32