KORONA KRIZA

Izdane prve odluke: Potpore poljoprivrednim tvrtkama vrijedne 41,1 milijun kuna

Radi se o mjeri 21 „Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom zbog bolesti Covid-19“
 Goran Mehkek/Cropix

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je u ponedjeljak prvih 145 odluka o isplati 41,1 milijun kuna izvanredne potpore malim i srednjim poljoprivrednim poduzećima posebno pogođenima koronakrizom, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Riječ je o korisnicima iz natječaja za provedbu mjere 21 „Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću Covid-19“ te sredstva namijenjenim mikro, malim i srednjim poduzećima, a koja dolaze iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Mjera 21 iz Programa ruralnog razvoja uvedena je radi ublažavanja posljedica pandemije Covida-19 te rješavanja problema s likvidnošću s kojim se suočavaju poljoprivrednici te mikro, mala i srednja poduzeća koja se bave preradom, plasiranjem na tržište i razvojem poljoprivrednih proizvoda, stoji u priopćenju.

Iz Ministarstva dodaju da je to prvi paket odluka za mikro, mala i srednja poduzeća te se u nadolazećim danima, a najkasnije do konca godine, očekuje izdavanje odluka svim korisnicima koji su podnijeli zahtjeve.

Podsjećaju i da je prošli četvrtak izdano prvih 940 odluka o isplati potpore poljoprivrednicima ukupne vrijednosti 46 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:45