DUMBOVIĆ:

‘Izgradnja naselja za ljude koji su ostali bez kuće će trajati barem 14 dana, radit ćemo dan i noć‘

Cilj je da se i sedam dana duže radi, ali da napravimo trajno rješenje i da ne improviziramo, kazao je Dumbović
 Damjan Tadic/CROPIX

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović govorio je o izgradnji naselja za ljude koji su u potresu ostali bez krova nad glavom ili su im kuće oštećene toliko da u njima nije moguće boraviti, prenosi N1.

Dumbović je kazao kako su već dva dana u tijeku pregovori što i kako će se napraviti.

- Želim da ovo što idemo raditi bude u interesu svima koji nemaju krov nad glavom. Želimo napraviti stambeno kontejnersko naselje, ali želimo investirati u poduzetnike. Bila bi ovdje i kuhinja, ali i jedno malo dječje igralište jer ovo je ogroman potez - kazao je Dumbović.

- Mi ovdje imamo još jedan dio problema, imamo još jedan dio koji je s druge strane parcele od 10 tisuća kvadrata, koje bi mogli preko stečajnog upravitelja staviti što prije u funkciju da nam se da na korištenje kako bi se moglo s još nekim eventualnim sadržajima nadograditi - dodao je.

Dumbović napominje kako se na gradnji mora raditi dan i noć i komentirao je koliko bi trebala trajati izgradnja.

- Osuđeni smo na rad i mislim da bi trebalo prije svega kada napravimo jednu dobru analizu, mislim da je realno barem 14 dana. Cilj je da se i sedam dana duže radi, ali da napravimo trajno rješenje i da ne improviziramo - kazao je Dumbović, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2023 22:24