REAKCIJE PETRINJACA

‘Izgubili smo nadu u bolje sutra. Dumbović tu prolazi svaki dan, a nikada me nije obišao...‘

‘O optužbama na Darinkov račun ne znam što reći. Ovaj kontejner nije donacija ni grada ni države nego se moja kćer angažirala‘, kaže Marica

50 metara od obiteljske kuće Dumbovićevih u kontejneru živi 81-godišnja umirovljena nastavnica Marijana

 Hajdi Karakaš Jakubin

Policijski očevid u Mažuranićevoj ulici u Petrinji gdje živi Darinko Dumbović promatraju i njegovi susjedi. Izgubili su nadu u bolje sutra, kažu nam složno.

Dok pretres na imanju Dumbovićevih traje, 50 metara dalje nalazi se jedan kontejner u kojem živi 81-godišnja umirovljena nastavnica Marijana.

- Policija je došla oko 7 sati, ali nisam ih odmah skužila. O optužbama na Darinkov račun ne znam što reći. Ovaj kontejner nije donacija ni grada ni države nego se moja kćer angažirala i nepoznati donator mi je dao krov nad glavom. On me nikada nije obišao, a tu prolazi svaki dan. Znam, ima težih slučajeva od moga - kaže nam petrinjska umirovljenica, jedna od prvih Dumbovićevih susjeda.

image

50 metara od obiteljske kuće Dumbovićevih u kontejneru živi 81-godišnja umirovljena nastavnica Marijana

Hajdi Karakaš Jakubin

Podsjetimo, nakon informacije da je bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović uhićen u utorak ujutro Uskok i policija potvrdili su, ne navodeći detalje, da su "uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja" kaznenih djela protiv službene dužnosti.

"Navedene radnje provode se na području više županija i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti", priopćio je Uskok, dodajući da akciju provede u suradnji s PNUSKOK-om i sisačko-moslavačkom policijom.

Dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju te pravodobno obavijestiti javnost.

Informaciju o uhićenju medijima je potvrdio Dumbovićev odvjetnik Dražen Ivanić.

Prema pisanu medija Dumbović se našao u središtu pažnje nakon što je otkriveno kako će i tvrtka njegovog sina graditi zamjenske zidane kuće na Banovini nakon razornog potresa krajem 2020.

Policija je objavila da je realizacija kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u kaznena djela protiv službene dužnosti započela u jutarnjim satima na sisačko-moslavačkom, zagrebačkom i istarskom području.

Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, kažu u policiji.

Sve o uhićenju Darinka Dumbovića pročitajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:02