NOVI PRIJEPOR

IZJASNIO SE I MOST 'Neka branitelji sami odluče o ukidanju ministarstva' HSP-AS 'To ministarstvo treba ukinuti'

 Dragan Matic / CROPIX

Ukida li se Ministarstvo branitelja? Pero Ćorić iz HSP-a AS jučer je priznao da smatra da se ministarstvo treba ukinuti, ali iz Mosta su danas poručili da nisu za tako radikalne zahvate. Poručili su da je odluka na braniteljima, da sami moraju odlučiti trebaju li imati svoje ministartsvo ili ne.

Ministri pomorstva prometa i infrastrukture te graditeljstva i prostornog uređenja Oleg Butković i Lovro Kuščević izjavili su u srijedu, uoči sjednice Vlade, kako su protiv spajanja ministarstava hrvatskih branitelja i obrane.

- Ministarstvo branitelja treba ostati Ministarstvo branitelja, kratko je novinarima rekao ministar Butković.

Kuščević je također protiv spajanja ta dva ministarstva, istaknuvši kako o takvoj mogućnosti nema nikakvih saznanja.

- Mislim da je to vrlo važno ministarstvo (Ministarstvo branitelja) i radi se o ljudima koji su dali svoju žrtvu za domovinu. Moramo brinuti o tim ljudima - kazao je.

- Mislim da je to tema koju treba puno ozbiljnije razmotriti - komentirao je ministar Kuščević medijska nagađanja o spajanju tih ministarstava.

Oba ministra ustvrdili su kako njihovi resori i Vlada odlično funkcioniraju te da će Vlada uskoro biti kompletirana. Naime, nakon ostavke Mije Crnoje ostalo je upražnjeno mjesto ministra hrvatskih branitelja, a očekuje se da će Vlada u srijedu na zatvorenom dijelu sjednice imenovati zamjenike i pomoćnike ministara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:02