PRIHVAĆEN HDZ-ov AMANDMAN

IZJAŠNJAVANJE O AMANDMANIMA ZAVRŠILO NEŠTO PRIJE PONOĆI Vlada odbila svih 300-tinjak oporbenih amandmana na prijedlog državnog proračuna

 Damjan Tadić / CROPIX

Vlada je u srijedu odbila svih tristotinjak oporbenih amandmana na Prijedlog državnog proračuna za iduću godinu a tijekom cjelodnevne rasprave, koja je završila nešto prije ponoći, prihvaćen je jedino HDZ-ov amandman o povećanju sredstava za redovitu djelatnost Sveučilišta Sjever.

Sredstva za redovitu djelatnost tog sveučilišta tako će biti veća za 10 milijuna kuna, odnosno iznosit će 35,6 milijuna kuna: Zastupnica Sunčana Glavak (HDZ) ustvrdila je kako je prihvaćanjem tog amandmana ispravljena nepravda prema Sveučilištu Sjever koju je, kako je rekla, uočio premijer Andrej Plenković, a novac će biti iskorišten za znanstveno-nastavnu djelatnosti.

Na prijedlog državnoga proračuna za 2020. godinu podneseno je 320 amandmana, a najviše su ih podnijeli klubovi Mosta i SDP-a.

S obzirom na ustrajno Vladino odbijanje oporbenih amandmana Giovanni Sponza (Klub IDS, PGS, RI) upitao je li ijedan oporbeni amandman koristan za državu, dok je Nikola Grmoja (Most) u jednom je trenutku ustvrdio kako se u sabornici, uz predsjedavajućeg, nalaze samo Mostovi zastupnici te apelirao da prekine izjašnjavanje o amandmanima u takvim okolnostima.

Zastupnik Miro Bulj (Most) ocijenio je sramotnom činjenicu da je sabornica za vrijeme izjašnjavanja o amandmanima prazna dodavši kako zastupnike nije briga za krajeve iz kojih dolaze jer će oni dobiti plaće kao ni za to što prosvjetarima neće biti plaćen štrajk.

Izjašnjavanje o amandmanima završilo je nešto prije ponoći, a u petak prijepodne predviđeno je glasovanje o Prijedlogu državnoga proračuna za iduću godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:11