KRAJ KRIZE

IZNENAĐENJE U GOSPIĆU Prihvaćen proračun HSP-ovog gradonačelnika, prevagnuo glas jednog HDZ-ovca: 'On se tako dogovorio sa svojom strankom'

 Foto: Robert Fajt / CROPIX

Gradsko vijeće Grada Gospića prihvatilo je u srijedu na večer proračun za 2018. godinu i time je prestalo privremeno financiranje, a za proračun, kojemu se ranije protivio Klub vijećnika HDZ-HSP AS-HSS, sada je glas dao jedan vijećnik HDZ-a.

Vijećnik Ivan Brozović (HDZ) dogovorio je tako sa svojom strankom, rekao je Hini u telefonskom razgovoru večeras nakon sjednice gradonačelnik Karlo Starčević (HSP), koji u Gradskom vijeću nema većinu.

"HDZ je tako odlučio da bi se mogao izglasati proračun jer su se tako izbjegli izbori za novi saziv Gradskog vijeća, ali i otezanje s privremenim financiranjem, koje meni i Gradu u cjelini onemogućava sklapanje novih poslovnih aranžmana, te poslovi stoje", rekao je Starčević.

Zadovoljan izglasavanjem proračuna Starčević je najavio da će nastaviti raditi na realizaciji izbornog programa, prema kojem je i dobio povjerenje glasača. Ustvrdio je da će se ove godine zaustaviti negativni trendovi i da će se otvoriti nova radna mjesta uz ulaganje Grada od 6,5 milijuna kuna.

U odnosu na proračun koji 30. prosinca nije bio prihvaćen, razlike u ukupnom iznosu nema, on iznosi 73,6 milijuna kuna, te je prenamijenjeno "samo nekoliko stavki u ukupnoj vrijednosti od 350.000 kuna" i to najviše stavka za stipendiranje studenata koja je povećana sa 70.000 na 170.000 kuna, a ostalo se odnosi na potporu nezaposlenima i umirovljenicima.

U Gradskom vijeću Gospića od ukupno 17 vijećnika devetoročlanu većinu drži sedam vijećnika HDZ-a i po jedan iz stranaka HSP-AS i HSS, dok opoziciju čini osam vijećnika, šest vijećnika Starčevićevog HSP-a, jedan iz SDP-a i jedan je nezavisni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2022 22:32