U ZADNJI ČAS

IZNENAĐENJE U POSLJEDNJEM TRENUTKU Zadarski građevinar kandidirao se za predsjednika SDP-a

 EPH

Posljednji dan za prijavu kandidature za dužnosti u SDP-u iz tajništva stranke potvrđeno je da se za predsjednika kandidirao i Zadranin Dušan Polovina Lungo, prenosi eZadar .

Polovina se kandidirao za tri dužnosti - za predsjednika, za člana Predsjedništva te za člana Glavnog odbora. Kako bi kandidatura bila u potpunosti valjana, mora se priložiti određen broj potpisa članova stranke, ovisno o dužnosti za koju se kandidira.

Primjerice, za predsjedničku kandidaturu potrebno je 1.000 potpisa i Polovina je upozorio da je za to potreban obilazak terena te je zatražio uvid u registar članova da bi se moglo ići na prikupljanje potpisa. Kao drugo rješenje predložio je da sama središnjica prikupi te potpise.

56-godišnji Zadranin godinama se bavio građevinarstvom, a posljednjih godina posebno se angažirao kao mali dioničar oko rješavanja stečaja brodogradilišta Nauta Lamjana. Kandidaturom želi, kako kaže, dodatno demokratizirati izborni proces i odnose u SDP-u, a osnovni mu je program nastavak obračuna s gospodarskim i pravosudnim kriminalom, pogotovom onim koji je omogućen zakonima, prenosi eZadar .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 17:55