NOVI PROBLEMI

Iznenadna promjena na čelu NO Podravka: Ljubo Jurčić podnio ostavku zbog sukoba s Mršićem

ZAGREB - Predsjednik Nadzornog odbora Podravke dr. Ljubo Jurčić podnio je neopozivu ostavku na tu dužnost, neslužbeno doznaje Jutarnji iz izvora bliskih NO-u koprivničke kompanije. Jurčić je jučer navečer potvrdio tu informaciju.

- O svojoj odluci obavijestio sam članove Nadzornog odbora i državu, čiji sam predstavnik u tom tijelu. Službeno se povlačim sutra - rekao je.

Mršićevo preuzimanje

Na pitanje koji su razlozi tom činu, Jurčić navodi kako je njegova misija u Podravki završena jer je tvrtka uspješno stabilizirana nakon afere Spice i napokon postiže dobre rezultate.

- Dolaze novi ljudi, i oni će sada preuzeti punu odgovornost za kompaniju - istaknuo je.

No, šuška se da se Jurčić zapravo odlučio povući zbog neslaganja s budućim predsjednikom Uprave Podravke, SDP-ovim koprivničkim gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem. Šef NO-a od početka nije bio zadovoljan načinom na koji je Mršić želio preuzeti Podravku. Upozoravao je da, unatoč političkim promjenama u državi, treba voditi računa o interesima kompanije i rezultatima koje je sadašnja Uprava, na čelu s HSS-ovim menadžerom Miroslavom Vitkovićem, postigla.

Odrekao se 350.000 kn

Neslužbeno se govori da je Jurčiću zasmetalo i to što je Mršić od početka sastav nove Uprave dogovarao iza njegovih leđa. Dok je Mršić Podravku želio preuzeti što prije, Jurčić je inzistirao na proceduri i valjanim razlozima kojima je trebalo potkrijepiti tu smjenu.

Jurčić je na čelo NO-a došao u jesen 2009., u doba izbijanja afere Spice i uhićenja čelnih ljudi tvrtke. Tu funkciju obavljao je bez naknade, koja u njegovu slučaju iznosi više od 12.000 kuna neto mjesečno. Jurčić se time odrekao ukupne zarade od 350.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 04:58