VELIKI ZAOKRET

IZNENAĐUJUĆA ODLUKA NA PREDSJEDNIŠTVU HSS-a Krešo Beljak daje potpise Andreju Plenkoviću!

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Hrvatska seljačka stranka okrenula je stranu i odlučila dati potpise HDZ-u za sastavljanje Vlade. Krešo Beljak odlučio je dati potporu Andreju Plenkoviću, a kako on kaže, zauzvrat ne traži baš ništa.

- Ne tražimo fotelje, ali dobit će našu potporu. Dat ćemo podršku Plenkovićevoj vladi svojim potpisima i rok od 100 dana u kojim ga nećemo dirati, a onda idemo u opoziciju - rekao je Beljak u intervjuu za N1.

Poslije je za dnevnik.hr obrazložio tu odluku:

- To nije izdaja svega onoga što je Narodna koalicija predstavljala. To je na neki način podrška onima koji su dobili povjerenje hrvatskih birača. Mi smo izbore izgubili i zato ćemo biti opozicija. Ne tražimo nikakve fotelje. 100 dana, ponavljam 100 dana je demokratska praksa kakva bi se trebala pružiti svakome onome tko je relativni pobjednik izbora. Hoće li uspjeti u tome, ne znam. Što će se događati unutar tih 100 dana, nitko ne zna. U ovom trenutku HSS je sigurno opozicijska stranka i tako će i ostati.

Osvrnuo se i na Marijanu Petir koja je najavila da pokreće postupak za njegovo izbacivanje iz HSS-a.

- To je potez očajnika, savjetovao sam joj da radije piše žalbu, a ne da izlazi u medije.

Na prozivku Petir da je suspendirao članove koji nisu bili niti osobito aktivni u kampanji, već samo članovi, odgovara:

- Svatko tko je suspendiran ima pravo žalbe, nisam nikoga izbacio, i sve je to izvan moje ingerencije, kazao je Beljak, prenosi N1, a onda je objasnio po kojim kriterijima su suspendirani:

- Kriterije je potvrdio Nadzorni odbor HSS-a, koji je naveo da sam sve odluke o suspenziji donio prema statutu. Odluka je bila da nakon izbora suspendiramo sve koji su opstruirali izbore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:07