VELIKI HUMANITARCI

Izraelci nude svoje usluge: ‘U svijetu su poznati kao najučinkovitija institucija za pružanje pomoći‘

Posebno je značajno što su u Izraelu i 53 druge države razvili programe psihološke pomoći stradalnicima vezano uz potres i COVID-19
Glina nakon razarajućeg potresa
 Tomislav Kristo/Cropix

IsraAID, izraelska humanitarna organizacija, ponudila je svoju pomoć potresom pogođenim krajevima u Hrvatskoj.

Riječ je o organizaciji koja ima veliko iskustvo u pružanju pomoći u područjima stradalima od elementarnih nepogoda te tijekom humanitarnih kriznih situacija.

U dopisu koji je IsraAID poslala predsjedniku Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba Draganu Primorcu ističu svoju želju da se uključe u akciju pomoći stradalima u Banovini.

Uz to, oni pružaju logističku potporu vezano uz krizni menadžment, koordinaciju svih aktivnosti tijekom dostave humanitarne pomoći, rad volontera... Posebno je značajno što su u Izraelu i 53 druge države razvili programe psihološke pomoći stradalnicima vezano uz potres i COVID-19, tako da bi u suradnji s hrvatskim institucijama, sličan model primijenili i u Hrvatskoj.

Sve aktivnosti oko njihovog uključenja u Hrvatsku kordinirat će Hrvatsko-izraelski poslovni klub i Izraelsko veleposlanstvo u Zagrebu, a vrlo brzo IsraAID će ostvariti kontakt sa Stožerom civilne zaštite RH i Ministarstvom unutarnjih poslova.

- Izrael i Hrvatska istinski su prijatelji, a to prijateljstvo su dokazali nebrojeno puta. Prvog dana nakon potresa u Banovini brojni prijatelji iz Izraela su pružili svoju pomoć, a sad se u pružanju pomoći stradalim u Banovini, sustavno uključuje i IsraAID, vodeća izraelska humanitarna organizacija, koja je u svijetu poznata kao najučinkovitija institucija u pružanju sustavne pomoći područjima stradalim od elementarnih nepogoda, ali i tijekom drugih humanitarnih kriznih situacija. Dragim prijateljima iz Izraela veliko hvala, poručio je Dragan Primorac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:09