STIŽE OLUJA

Izrazito nestabilna fronta približava se Hrvatskoj, DHMZ: ‘Izdali smo najviši stupanj upozorenja‘

Izdali smo najviši stupanj upozorenja za područja s najvećom vjerojatnošću pojave tuče, kratkotrajno olujnog vjetra, bujičnih poplava...

Nevrijeme se približava Hrvatskoj

 Zvonimir Barišin/Cropix/

DHMZ I Ravnateljstvo civilne zaštite odaslali su upozorenje za sjever i istok Hrvatske zbog mogućeg grmljavinskog nevremena tijekom dana na tom području. Još ranije je ‘upaljen‘ crveni meteoalarm za ta dva područja uz naglasak da su izgledi za grmljavinsko nevrijeme veći od 70 posto. Zagreb je pod upozorenjem već od 15 sati do ponoći, dok je za Osijek od 17 sati do ponoći.

- S hladnom frontom danas popodne stižu jaki konvektivni procesi u obliku grmljavinskih nevremena. Stoga smo izdali najviši stupanj upozorenja za područja s najvećom vjerojatnošću pojave tuče, kratkotrajno olujnog vjetra, bujičnih poplava...

Što se tiče vikenda, meteorolog Krešimir Mikec javlja da u subotu još može ponegdje pasti malo kiše ili je moguć pokoji pljusak, ponajprije u gorju. Temperatura će biti zamjetno niža nego u petak. Od nedjelje će prevladavati sunčano te će postupno zatopliti, ali uz svježija jutra.

Drugi dio vikenda i početak novog tjedna na Jadranu će obilježiti pretežno sunčano vrijeme uz slabiji vjetar nego u subotu kada će puhati bura, uglavnom na sjevernom Jadranu jaka s olujnim udarima. Pritom sutra uz prolazno više oblaka mjestimice može biti pokojeg neverina, uglavnom u Dalmaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 18:49