PREDSJEDNIK SDP-a

IZVANREDNA PRESSICA DAVORA BERNARDIĆA 'Ne tražim ostavku Plenkovića, ni Martine Dalić, nema potrebe. Tražimo zatvor za krivce i izbore, odmah!'

 CROPIX

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, obratio se novinarima na izvanrednoj konferenciji za medije koju je stranka sazvala zbog otkrića da je ministrica Martina Dalić dogovorala Lex Agrokor putem privatne e-mail adrese.

- Ministar Marić kaže da nije upoznat sa sadržajem mailova. To je čista laž. Očito je i vidljivo da je najveći dio mailova bio adresiran i na njega, rekao je Bernardić, piše N1.

- U najmanju ruku je čudno da čovjek koji je tvrdio da stoji iz Lex Agrokora ne zna za ove činjenice. Plenković kaže da je zadovoljan nagodbnom, a ja ga pitam kojom to? Je li zadovoljan nagodbom s Franckom i Adrisom? Neka odgovori na pitanje kada će biti formirano Stalno vjerovničko vijeće, kazao je predsjednik SDP-a.

- Odjeknula je i Vrdoljakova izjava da neće podržati kriminal ali ostaje u Vladi. Time je samo dodatno podržao sumnje u kkriminal."

- Nitko više ne može osporiti ono što je SDP-u mjesecima jasno, a to je da su zakon pisali samo kako bi stekli imovinsku korist. Konačno je stigla potvrda da je preko Martine Dalić Vlada štitila kriminal u Agrokoru. Pozivam institucije da postupe u skladu sa zakonskim propisima i ispitaju sve. Ne tražim ostavku Plenkovića, ne tražimo ni ostavku Martine Dalić, nema potrebe, ovdje je sve jasno. Tražimo zatvor za krivce, i izbore, sada i odmah", rekao je Bernardić.

- Nema drugog izlaza osim izvanredniih izbora. SDP je spreman i treći put preuzeti Hrvatsku i vratiti je na pravi put, zaključio je Bernardić na izvanrednoj konferenciji za medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:27