NACIONALNA KAMPANJA

Izviđači i partneri u Petrinji, Sisku i Glini djeci podijelili više od 5000 novih igračaka

‘Vjerujemo kako će ih igračke razveseliti i barem malo uljepšati ove dane, nakon svih teških trenutaka koje su prošli‘, rekao je Dan Špicer

Do sada je u kampanji HAPPYCENTAR prikupljeno više od komada 5000 raznih igračaka i druge opreme za djecu

 Roman Avdagić/Savez Izviđača Hrvatske

Velika nacionalna kampanja HAPPYCENTAR - „Igračke nove za mirnije snove“, namijenjena djeci iz potresom pogođenih područja, koju su pokrenuli Savez izviđača Hrvatske i agencija HEARTH, u suradnji s brojnim partnerima i pokroviteljima, službeno je završila u srijedu, 22.11. u Petrinji.

Nakon što je širom Hrvatske donacijama građana, tvrtki i drugih organizacija i institucija prikupljeno više tisuća igračaka i druge opreme za djecu s potresom pogođenih područja, izviđači praćeni ostalim partnerima u kampanji u srijedu su iz Petrinje krenuli u podjelu poklon paketa djeci.

Rezultate kampanje HAPPYCENTAR ispred zgrade Gradske uprave Grada Petrinje predstavili su javnosti predstavnici organizatora - Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske i glavni koordinator kampanje HAPPYCENTAR, Lidija Pozaić Frketić, predsjednica Saveza izviđača Hrvatske i Igor Mladinović, direktor agencije HEARTH.

„Zahvalni smo svim našim volonterima i partnerima, a najviše tisućama građana koji su se odazvali našem pozivu i donirali nove igračke kojima ćemo ovih dana razveseliti mališane Petrinje, Siska i Gline. Skupili smo više od 5000 novih igračaka, igara i druge dječje opreme, a naši volonteri tjednima su sve sortirali i pakirali kako bi djeca dobila poklone upravo pred ove nadolazeće blagdane. Vjerujemo kako će ih igračke razveseliti i barem malo uljepšati ove dane, nakon svih teških trenutaka koje su prošli“, izjavio je Špicer.

U ime pokrovitelja i partnera kampanje, javnosti su se obratili i Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Kristina Samardžić iz Raiffeisenbank Hrvatska i Mirta Kuštan iz Rotaract kluba Zagreb Gradec.

U ime domaćina na svim prikupljenim poklonima i igračkama za djecu zahvalili su Magdalena Komes, gradonačelnica Grada Petrinje i Mihael Jurić, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije.

Organizatori su objavili kako su akcije prikupljanja igračaka održane u 30-ak gradova, na više od 50 lokacija. Igračke su se prikupljale i u Hrvatskom saboru, Uredu predsjednika, Ministarstvu hrvatskih branitelja, Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade, ali i u brojnim školama, vrtićima, knjižnicama, trgovinama. U 20-ak gradova širom Hrvatske volonteri Saveza izviđača Hrvatske organizirali su u svojim prostorijama lokalne HAPPYCENTRE u koje su građani donosili donacije u igračkama i drugoj opremi za djecu.

Do sada je u kampanji prikupljeno više od komada 5000 raznih igračaka i druge opreme za djecu od čega su volonteri Saveza izviđača Hrvatske pripremili poklon pakete za 1500 djece s potresom pogođenih područja.

Kampanja HAPPYCENTAR provodila se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a službeno su je podržali Hrvatski sabor, Ministarstvo hrvatskih branitelja te Pravobraniteljica za djecu. Kampanju je službeno podržala i Svjetska organizacija izviđačkog pokreta (WOSM), najveća svjetska organizacija za djecu i mlade.

Partneri kampanje su Udruga branitelja domovinskog rata „Zagrebački Velesajam“, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Raiffeisenbank Hrvatska.

Nakon predstavljanja rezultata kampanje organizatori i partneri krenuli su u podjelu poklon paketa te su prvo obišli i poklone podijelili u svih 5 petrinjskih osnovnih škola, a više od 500 poklon paketa dostavili su nakon toga i za sve petrinjske vrtiće.

Nakon Petrinje organizatori su se uputili u kontejnerska naselja u Sisku gdje su osobno poklon pakete uručili svoj prisutnoj djeci koja i dalje žive u kontejnerima. Na kraju dana, igračke su došle i u Glinu gdje su ih organizatori na priredbi podijelili svim glinskim vrtićancima.

Kako najavljuju organizatori, u planu je u narednim danima igračkama i opremom opremiti i nekoliko dječjih igraonica, a dio igračaka bit će upućen u knjižnice i druge ustanove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:36