REKONSTRUKCIJA

IZVORI IZ HDZ-a ZA JUTARNJI: GABRIJELA ŽALAC SIGURNO ODLAZI IZ VLADE! Doznali smo tko ima najviše šansi da zamijeni ministricu EU fondova

 
Gabrijela Žalac, Andrej Plenković
 Damjan Tadić / CROPIX

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, kako tvrde izvori iz HDZ-a, sigurno odlazi iz Vlade, a najviše šansi da zauzme njezino mjesto, navodno, ima saborska zastupnica Dragica Roščić Vranješ.

A ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i ministar zdravstva Milan Kujundžić i u utorak su se među HDZ-ovcima spominjali kao najizgledniji ministri koji bi u sklopu rekonstrukcije također mogli napustiti dužnosti.

No, premijer Andrej Plenković, napominju izvori iz HDZ-a, još vodi razgovore s potencijalnim odlazećim ministrima i najbližim suradnicima.

On bi te konzultacije, govore izvori, trebao dovršiti u srijedu jer plan je da Sabor u petak glasuje o novim ministrima.

Kujundžić: Ostavku neću dati

Ministar Kujundžić je u utorak u Dnevniku televizije N1 dao intervju u kojem je izjavio da s premijerom često razgovara, a da dosad nisu razgovarali o njegovom položaju u Vladi te da on nema namjeru podnositi ostavku. Komentirao je i informacije o mogućem odlasku Gabrijele Žalac iz kabineta.

- Ne znam odlazi li ona doista, ali ministri dolaze i odlaze, to su normalni procesi, rekao je i dodao da ne zna ni tko bi koga mogao u Vladi zamijeniti.

Na pitanje hoće li, u slučaju da se ipak odluči za ostavku, to učiniti kao Goran Marić, usred neke dnevne aktivnosti, odgovorio je da u osobne razloge bilo kojeg ministra ne može ulaziti, a zatim je počeo nabrajati što je sve dosad učinio u mandatu ministra.

Nije htio odgovoriti ni bi li i dalje podržavao Plenkovića ukoliko bi u konačnici ipak iz Vlade otišao natrag u saborske klupe. Tek je citirao čuvenu Tuđmanovu uzrečicu 'ki bi da bi' čime je dao komentar na sve neslužbene informacije o rekonstrukciji Vlade. (JL)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:13