NOVI SUKOB OKO PLAŽE

‘Izvrijeđao me i prijetio samo zato što sam ondje kročila i planirala se okupati‘

U Facebook grupi ‘Otok Pag‘ objavljene su fotografije te optužbe na račun predsjednika odbora za prostorno planiranje
Mandre, Pag (ilustracija)
 Happy Window/Alamy/Alamy/Profimedia

Na otoku Pagu izbio je sukob između kupačice i vlasnika obližnje kuće, koji svojata betonirani komadić obale, javlja Zadarski.hr.

U Facebook grupi “Otok Pag” preko vikenda su objavljene fotografije iz uvale Mandre u općini Kolan te optužbe na račun predsjednika odbora za prostorno planiranje da upravo on tjera kupače s privatne plaže.

Pale su teške riječi, članovi grupe najavljuju da će se “od sutra namjerno baš tamo kupati”, a u grupi se javio prozvani Ivan Šupraha.

- Dakle javna plaža na Mandrama, no klasična priča iza nje... budući da je "veličanstvena" rivica ispred kuće gospodina Ivice Šuprahe (nadimak Ćele). Dotični me upravo izvrijeđao, prijetio te se ponašao potpuno bolesno samo zato što sam kročila na navedenu rivicu te se tek planirala okupati. Nastavno na sve, gospodin je još i prijetio komunalnim redarom i policijom. Da se nadovežem... Kada sam stigla, na rivi su bile silne deke, ručnici i prljave gaće, a nigdje nikoga. Čim je dotični skužio da se netko približio nastao je kaos. Što reći?! Nisam li upravo ja ta koja bi trebala pozvati policiju i komunalnog redara? Nadam se da će se prepoznati na ovoj lijepoj sličici - napisala je u Facebook grupi “Otok Pag” Antonela Gligora.

Potaknut silnim reakcijama, javio se i prozvani Ivan Šupraha, koji je uputio sve zainteresirane da prave informacije potraže u uredu MUP-a Pag. Ispričao se svima koje je navedena situacija uznemirila te dodao da podržava nastojanja da se "prirodne vrijednosti domovine zaštite".

- Potaknut nizom komentara želim dati i svoj pogled na ovaj "slučaj". Svim ljudima u demokratskom društvu je poznato da je za kvalitetnu ocjenu nekog ili nečega potrebno čuti obje strane. Ne mislim odgovarati svakome ponaosob, ali želim reći da se službena informacija dvo koje može svatko doći, nalazi u adekvatnoj instituciji - MUP-u Pag. Iako ovaj "slučaj" nije ni približno navedenom, ja se kao civilizirana osoba duboko ispričavam svima onima kojima je poremećen mir, godišnji odmor ili bilo koji sličan trenutak. Vjerujte mi da kao stručna osoba sve vas podržavam u svim nastojanjima da se zaštite sve prirodne vrijednosti naše lijepe Domovine, pomorsko dobro i sve vezano u tu domenu - napisao je Šupraha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2022 23:14