VRATILI SE IZ VENECIJE

IZVUKLI IH S NASTAVE I POSLALI DOMA: Učenici iz Omiša u izolaciju stavljeni tek nakon što su došli jutros u školu, došli po njih poslije trećeg sata

 
Ilustracija
 AFP

Učenici omiške Srednje škole "Jure Kaštelan" koji su se u nedjelju navečer vratili s trodnevnoga izleta u Italiji upućeni su na kućnu izolaciju u trajanju od dva tjedna, piše Slobodna Dalmacija.

Potvrdila nam je to u telefonskom razgovoru ravnateljica škole Tereza Srdelić. Prema njezinim riječima, svi učenici se osjećaju dobro, svi su prilikom prelaska državne granice pregledani te nikakve sumnje nema u njihovu zaraženost koronavirusom, čak ni u izloženost jer nisu bili u najugroženijim područjima.

Ipak, izolacija im je određena od strane nacionalnih nadležnih službi iz mjera predostrožnosti.

- U stalnom sam kontaktu s Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva i s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te smo i postupili prema njihovoj preporuci - kaže nam ravnateljica.

U omiškom slučaju riječ je o kućnoj izolaciji u kojoj se od ponedjeljka nalaze 32 učenika i četiri nastavnika.

- Ponavljam, svi oni su dobro, nikakvih simptoma nemaju, a obaveza im je da se svaki dan jave epidemiologu - dodaje ravnateljica Srdelić.

Zbunjujuće je, međutim, što su djeca u izolaciju poslana tek nakon što su već bila došla u ponedjeljak na nastavu, te su doslovno iz škole, nakon trećeg školskog sata, poslana kućama. I to u "izolaciju" gdje će bez stručnoga nadzora najnormalnije boraviti sa svojim ukućanima koji će potom jednako normalno ići, recimo, na posao, piše Slobodna Dalmacija.

Također, postavlja se pitanje zbog čega odluka o izolaciji nije donesena tijekom nedjelje, a ne kada su djeca koja su bila na studijskom putovanju u Veroni, Padovi i Veneciji već dobila priliku kontaktirati s ostalim školskim kolegama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:29