SUSRET NA SUDU

'JA BIH SE, AKO DOZVOLITE, ISPRIČAO GOSPODINU MINISTRU' Bivši šef KBC-a Dubrava žali zbog optužbi na Kujundžićev račun: 'Bio sam pod pritiskom...'

Toni Kolak i Milan Kujundžić
 HANZA MEDIA

'Ja bih se, ako dozvolite, ispričao gospodinu ministru, i žao mi je za sve što sam rekao', izjavio je danas ujutro kirurg doc.dr. Toni Kolak, bivši ravnatelj KB Dubrava, očitujući se na navode optužnice koju je protiv njega na zagrebačkome Općinskome kaznenome sudu podnio aktualni ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić zbog klevete.

Kujundžić je tužio Kolaka zbog njegovih izjava od prije godinu dana kada ga je Kolak nazvao “lažnim braniteljem i dezerterom, osobom koja je uprostila KB Dubrava, te učenikom vazduhoplovne akademije”. Kolak je danas izjavio kako su te izjave bile u kontekstvu velikoga pritiska pod kojim se nalazio.

“Smatram da sam u tome trenutku pogriješio i žao mi je zbog svega.”, rekao je Kolak. Kujundžić je pak zatim rekao kako premda se radilo o opetovanim klevetničkim izjavama o činjenicama koje su se mogle provjeriti, spreman prihvatiti ispriku ukoliko je ona iskrena. ”Ako je ova isprika iz ljudskih razloga onda ću je ja prihvatiti.”, rekao je ministar. Nakon toga su dvojica liječnika jedan drugome pružili ruku, njihovi odvjetnici već su imali usuglašen tekst isprike, s kojim se Kolak formalno složio, dok je Kujundžić izjavio kako odustaje od dalnjega progona Kolaka u dva postupka koji je protiv nega pokrenuo zbog klevete.

Također obje strane su se odrekle prava na žalbu te pristale da svatko od njih podmiri svoje troškove u postupku. “Smatram da dvojici ljudi vašega profila nije mjesto u ovakvim procesima. “rekla je sutkinja Renata Pražetina Kaleb. “Kao odvjetnik tužitelja mogu izraziti zadovoljstvo isprikom okrivljenika jer je postignuta svrha postupka a to je bilo dokazati da su te iznesene tvrdnje bile neistinite, a što je okrivljenik priznao. “, rekao nam je Danijel Papak odvjetnik ministra Kujundžića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 06:36