DAMIR KAJIN

‘Ja sam duboko uvjeren da je došlo do prijevare birača. Miletić nema šanse ako se izbori ponove‘

‘U zemlji gdje mnogi kradu sve čega se dočepaju, samo kada se dijeli ponajveći plijen, a to je izborni, da nema prijevara‘, kaže Kajin
Damir Kajin
 Goran Šebelić/Cropix

Novi gradonačelnik Buzeta Damir Kajin gostovao je u Dnevniku HRT-a rekavši da Boris Miletić nema šanse ako dođe do ponavljanja izbora na bilo kojem izbornom mjestu.

- Vidjet ćemo što će odlučiti DIP. Vjerojatno SDP ima veće šanse na Ustavnom sudu. Do danas se ta razlika svela na 13 glasova. Zanimljivo da u zemlji gdje mnogi kradu baš sve čega se dočepaju, samo kada se dijeli ponajveći plijen, a to je izborni, da nema prijevara. Ja sam duboko uvjeren da je došlo do prijevare birača i da građani Istre očekuju novi izlazak na biralište, poručio je Kajin.

Osvrnuo se i na poteze dusadašnjeg gradonačelnika, Siniše Žulića (IDS).

- Što mi je napravio gospodin Žulić? On je povećao koeficijente pojedinim svojim djelatnicima, na taj način mi svjesno podijelio Gradsku upravu i poslao jednu ružnu poruku prema vani. Danas svi kao zapeti, počev od sindikata nadalje, iščekuju što će se dogoditi. Ja imam puni legitimitet i mandat da te koeficijente vratim na staro. Znam da plaće u javnoj upravi nisu visoke, volio bih da su veće, ali ne može se nekima dati, a druge isključiti, kaže Kajin i dodaje:

- Treba imati na umu da imamo 140 korisnika proračunskih sredstava pa ono što dajemo nekima to vjerojatno pripada i njegovateljicama u domu umirovljenika, tetama u vrtiću, vatrogascima.

Na naplatu će doći i neisplata regresa od prošle godine, kaže Kajin. Nisu se isplaćivali zbog koronavirusa.

- Ono što me najviše brine, iako sam uvjeren da ćemo ići u dogradnju doma umirovljenika do kraja godine, što će biti s likvidnošću, kad se počnu isplaćivati anuiteti tog 12-milijunskog kredita, rekao je.

Kada je riječ o koaliciji u Gradskom vijeću s nezavisnom listom Deana Prodana, Kajin kaže da bi neki drugi potez bila prijevata birača koja bi se obila o glavu svima.

- Svi građani kad su meni dali glas - glasali su za mirnu tranziciju, sječa kadrova ne dolazi u obzir jer dok posao nauče novi prođe čitav mandat, i zato upozoravam ostale da se toga u što je većoj mjeri klone.

Na pitanje je li Istra pokradena od strane 'svojih najboljih sinova' te treba li se time pozabaviti DORH, Kajin kaže:

- Kada govorimo o DORH-u, oni su po mom sudu, ne moram biti upravu, bili zakupljeni. Paradoksalno je da pojedini dužnosnici DORH-a nakon 7-8 godina što rade u toj instituciji postaju pravni zastupnici naših općina, gradova, županija, komunalnih poduzeća. Nije ni čudo što je došlo do pucanja tog gnojnog čira nepotizma, kriminala, bogaćenja mimo rada, pretvaranja javnog u privatnog, kontrole medija, a što je najbolje došlo do izražaja na ovim izborima. Ne mogu imenovati pojedince. To su svi oni koji su teži od 2 ili 3 milijuna eura, ti se u mojim riječima prepoznaju, prepoznaju ih građani i zato smo dobili ovakve rezultate, rekao je Damir Kajin za HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:50