NEIZVJESNA SUDBINA MEGAINVESTICIJE

'JA SAM LOVINA VEĆ 12 GODINA' Bandić se susreo s Bozanićem i progovorio o aferi Strojarska!

'Ta priča (Strojarska) se poteže zato jer Bandić ide na izbore, navodno će ga podržati Crkva, pa tu onda treba malo 'probušiti gumu' jer Bandić pogoduje crkvi i malo gleda poprijeko na novi zakon (o strateškim investicijskim projektima)'
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponovio je danas tvrdnju da su sve potrebne dozvole, potvrda glavnog projekta i imovinsko- pravni poslovi od strane Grada "čisti ako suza" na lokaciji u Strojarskoj ulici gdje tvrtka VMD promet i Nadbiskupija zagrebačka grade stambeno-poslovni kompleks.

"Sve je imovinski-pravno čisto kao gorska suza", rekao je Bandić na zamolbu novinara da komentira zatvaranje južnog dijela gradilišta u Strojarskoj ulici početkom tjedna od strane inspekcije Ministarstva graditeljstva .

Napomenuo je da osobno nije bio na gradilištu, kao i da za to nema ovlasti, ali i dodao da je inspekcija utvrdila kako je postojeća južna jama zapravo koridor odnosno put da se može ući u sjevernu. "Bilo bi bolje da imam inspekciju pod sobom, onda bi rampa u jamu bila uža", dodao je.

"Vjerujte gradonačelniku. Ja sam lovina 12,5 godina i to dobra lovina, a posebno sada, u ova 3,5 mjeseca. Zašto me podcjenjujete? Mislite li da bi odavde 'puštali papire' da ih nismo provjerili? Nisam od jučer, imam 57 godina, naočale plus jedan i malo problema s križima - to su moji najveći problemi. No, zato sam smršao 12,5 kilograma", kazao je Bandić, ali i dodao: "Šalu na stranu. Svi imovinsko-pravni poslovi u Strojarskoj su riješeni bez ostatka. Pitate se zašto je Grad vratio Crkvi zemlju? Pa, ne mogu ne poštivati ugovor sa Svetom stolicom. Pitajte Vladu koja je to potpisivala. Ja provodim zakon. A za ostalo, obratite se inspekciji Ministarstva graditeljstva i investitoru", kazao je Bandić.

Podsjetio je da je VMD renomirana tvrtka koja je dosad napravila nekoliko kvalitetnih projekta u gradu i platila velik komunalni doprinos te poručio kako bi bilo bolje da je ta tvrtka strani investitor jer je pitanje bi li im onda došla inspekcija.

"Ta priča (Strojarska) se poteže zato jer Bandić ide na izbore, navodno će ga podržati Crkva, pa tu onda treba malo 'probušiti gumu' jer Bandić pogoduje crkvi i malo gleda poprijeko na novi zakon (o strateškim investicijskim projektima)", ustvrdio je.

Zagrebački gradonačelnik je na pitanje kako komentira što je na Trgu bana Jelačića ipak bila eksplozivna naprava rekao da će se svi oni koji bi željeli prizivati terorizam, morati razočarati.

"Ne treba sijati paniku i strah gdje ih ne treba. Opreza nikad dosta, budimo svi u funkciji sigurnosti", zaključio je Bandić.

Bozanić i Bandić: U projektu Strojarska nema nezakonitosti

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se danas sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu, a u razgovoru su naglasili da u projektu "Strojarska" nema nezakonitosti kako se to implicira u dijelu javnosti, nego je sve rađeno sukladno zakonskim procedurama, priopćio je Tiskovni ured zagrebačke nadbiskupije.

Razgovaralo se također i o mogućnostima suradnje između grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije na različitim područjima djelovanja, a osobito na području socijalnih programa za dobro građana i vjernika.

Uz gradonačelnika Bandića susretu su nazočili Damir Lasić i Vlado Bodulić iz Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu te Stipo Zeba, voditelj kabineta zagrebačkoga gradonačelnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. siječanj 2022 22:28