EPICENTAR U BiH

JAČI POTRES OSJETIO SE ŠIROM DALMACIJE Splitska služba 112 zatrpana pozivima: 'Dobro je drmnulo'

U 8 sati i 58 minuta seizmografi su zabilježili jak potres s epicentrom 15-ak km južno od Livna, blizu granice sa Republikom Hrvatskom, izvijestila je Seizmološka služba Republike Hrvatske. Magnituda potresa iznosila je 4.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VII (sedam) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice
 klix.ba

SPLIT - Jak potres u 8.58 sati osjetio se na širem splitskom području, piše Slobodna Dalmacija. Prema prvim informacijama, epicentar je u BiH, 39 kilometara sjeverno-istočno od Splita, i to kod Buškog blata (Livno).

Kako javljaju iz Seizmološkog zavoda, magnituda potresa bila je 4,9 stupnjeva po Richteru, što je kategorizirano kao jak potres. Još nema informacija o eventualnim štetama.

Potres se u Hrvatskoj osjetio diljem Dalmacije, u okolici Sinja, Splita, do Hvara i Metkovića. S obzirom na jačinu, u epicentralnom području moguće su materijalne štete. Najjače se potres osjetio na području Trilja.

Telefonski brojevi splitskog 112 zasuti pozivima uznemirenih građana.

Dopisnik Slobodne Dalmacije Petar Miloš kaže da se na području Tomislavgrada dobro zatreslo.

- Prvo se čuo zvuk, jedan huk prije nego što je zatreslo. Dobro je drmnulo, nije dugo držalo. Dežurne službe nemaju podataka o štetama - javio nam je Miloš.

- Otac mi živi u Livnu. Čim je tamo završilo, javio nam se u Split telefonom, a u tom trenutku ja upravo kod nas treslo. Kako stanuje u kući starije gradnje, imao je osjećaj da će se sve srušiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:35