PREMIJERKA NA OTVORENJU DUŠEVNE BOLNICE

Jadranka Kosor: HDZ je uvijek tvrdio da lake droge ne treba legalizirati

Premijerka je na otvorenju prve katoličke bolnice tog tipa zaključila da je to napredak za Hrvatsku

NOVA GRADIŠKA, STRMAC - "HDZ nikada nije bio za dekriminalizaciju lakih droga", izjavila je danas Jadranka Kosor na pitanje zbog čega se od te ideje odustalo. "Netočno je da smo 2009. bili za, a da smo sada protiv", rekla je Kosor koja je danas u Strmcu kod Nove Gradiške otvorila prvu katoličku bolnicu u Hrvatskoj, Bolnicu za psihički bolesne osobe Sv. Rafael.

Premijerka tvrdi da se radilo o prijedlogu radne skupine o dekriminalizaciji posjedovanja droge, međutim HDZ se toj ideji protivi.

Nema lakih i teških

"Kazneni zakon ne poznaje laku i tešku drogu zato ato su sve droge smrtonosne. Naše je stajalište da posjedovanje droga mora ostati kazneno djelo bez obzira na količinu ili težinu droge", kaže Kosor.

"Moramo se boriti za život svakog mladog čovjeka. Svi teški ovisnici su počeli s lakim drogama", kaže Kosor.

Partneri iz Italije

Zahvaljujem se prije svega pripadnicima reda Svetog Ivana od Boga i ostalima koji su danas pridonijeli ovom događaju, svim donatorima i ostalima - kazala je danas premijerka Jadranka Kosor. Premijerka je istaknula kako je ovo veliki dar hrvatskom zdravstvu.

Bolnica će prve bolesnike primiti za mjesec dana, a Bolnički red sv. Ivana od Boga, tj. talijanska provincija Lombardo-Venecija, u gradnju bolnice uložila je stotinjak milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:43