VIROVITIČKI HDZ

'Jadranka Kosor je znala za Sanaderovu presicu'

 Sandra Šimunović/CROPIX

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor znala je da će se održati sastanak središnjice stranke na poziv Ive Sanadera jer ju je telefonom o njemu obavijestio saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, piše Virovitica.net.

Đakić je cijeli tijek zbivanja prije Sanaderove pressice jučer predstavio na proširenoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a u Virovitici. Istaknuo je da je Sanader pokazao svu svoju nevjerodostojnost neprimjerenim pokušajem povratka u stranku koju je u napustio u najtežim trenucima. Istovremeno je dao punu potporu predsjednici stranke Jadranki Kosor i isključenju dr. Ive Sanadera iz stranke.

„Mario Zubović nazvao me je oko ponoći i uz blagdanske čestitke ponudio mi da porazgovaram sa dr. Ivom Sanaderom koji me je zapitao za odnose sa županom Tolušićem i gradonačelnikom Kirinom, te me zamolio da dođem sutradan u 11 sati na sastanak u Zagreb kako bi popričali o trenutnom stanju u stranci.

Nakon što sam o tome obavijestio župana i gradonačelnika Kirina dogovorili smo se da se kao pravi legalisti o tome ujutro obavezno čujemo s Vladimirom Šeksom i Jadrankom Kosor ne bi li saznali da li su i oni upoznati sa sastankom.

Ujutro oko 7.30 sam nazvao Vladu Šeksa, a nakon toga i predsjednicu stranke i saznao da oni o tome ništa ne znaju no dogovorili smo se da ipak odem na sastanak kako bi se vidjelo koji su razlozi sazivanja sastanka i tko je na sastanak pozvan.

Na samom sastanku razgovaralo se između ostalog o 'problemima' oko vođenja stranke, 'lošim' kadrovima koje je on sam i izabrao i lošem izbornom rezultatu kandidata kojeg je sam predložio zaboravljajući da se upravo jedan od ljudi koje je on sam doveo, Dragan Primorac, kandidirao za predsjednika i odnio presudne glasove dr. Andriji Hebrangu, što je sve skupa bilo doista pomalo neshvatljivo. Nakon sastanka, kako smo i očekivali, dr. Ivo Sanader sazvao je novinare i na taj način dokazao svu svoju nevjerodostojnost i spremnost da na jedan potpuno neprimjeren i neprihvatljiv način pokuša ojačati svoj položaj u stranci koju je bez obrazloženja u najtežem trenutku napustio“, objasnio je Đakić nazočnima.

Nakon toga dao je na glasovanje punu i bezrezervnu potporu predsjednici Jadranki Kosor koja je jednoglasno prihvaćena, kao i isključenje dr. Ive Sanadera iz stranke, nakon čega se dvoranom prolomio bučan i dugotrajan aplauz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:04