SAD SE PRIMILA POSLA

Jadranka Kosor najavila još jednu sjednicu Vlade: Radit ćemo do posljednje sekunde

Premijerka na odlasku pozvala je buduću šeficu diplomacije Vesnu Pusić u Bruxelles na potpisivanje Ugovora s EU
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Još uvijek aktualna premijerka Jadranka Kosor na današnjoj je sjednici tehničke vlade najavila kako će njezina vlada održati još jednu sjednicu prije konstituiranja novog saziva Hrvatskog sabora.

- Radit ćemo do posljednje sekunde. Ovo je tehnička vlada, ali naš posao se odvija u skladu s Ustavom i zakonima - naglasila je Kosor te dodala kako je Račanova vlada 2003. godine učinila isto ističući da 'pravila koja vrijede kada SDP vodi vladu moraju vrijediti i za vladu koju vodi HDZ'.

Kosor je ustvrdila kako će glavna tema najavljene sjednice vlade biti izvješće o financijskom stanju u državi kao i izvješće o najvažnijim projektima koje je vlada napravila ne bi li se tako 'javnost barem malo upoznala s poslovima koje ova vlada napravila te na koje su vrlo ponosni' .

Na današnjoj je sjednici Vlada odobrila isplatu predujma iz trećine ovogodišnje neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, vrijednog 44 milijuna kuna, kako bi se osigurale stipendije za 10-ak tisuća djece branitelja.

- To je jedan od najboljih projekata bilo koje vlade do sada, projekt na koji svi možemo biti osobito ponosni - ističe Kosor.

Premijerka Kosor pozvala Vesnu Pusić u Bruxelles na potpisivanje Ugovora

Jadranka Kosor, premijerka na odlasku u utorak je Vesni Pusić uputila poziv za za sudjelovanje u potpisivanju pristupnog Ugovora za ulazak Hrvatske u EU u petak 9. prosinca u Bruxellesu, potvrdio je HNS za Danas.hr .

HNS-ovka Vesna Pusić trebala bi u novoj vladi obnašati dužnost ministrice vanjskih poslova i europskih integracija.

Osim nje, poziv je dobio i Neven Mimica, koji je druga osoba koja se spominje u kontekstu preuzimanja Ministarstva vanjskih poslova.

Zoran Milanović, koji će uskoro preuzeti premijersku funkciju, već je ranije najavio kako neće ići u Bruxelles povodom potpisivanja pristupnog Ugovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:24