NEMA NEDODIRLJIVIH

Jadranka Kosor: Neka DORH istraži kako sam stekla stan

 Bruno Konjević/Cropix

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor danas je izjavila kako nema ništa protiv da Državno odvjetništvo istraži okolnosti pod kojima je stekla stan, odgovarajući tako na zahtjev SDP-ovca Igora Dragovana upućen glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću.

Dragovan je danas, komentirajući prijavu protiv SDP-ova gradonačelnika Koprivnice Zvonimira Mršića, ustvrdio kako za razliku od HDZ-a u SDP-u nema nedodirljivih. No istovremeno je pozvao da se još jednom istraže kontroverze oko premijerkina stjecanja stana o kojima se svojevremeno govorilo u medijima.

- Nemam ništa protiv da se sve ispita i da DORH odgovori na sva pitanja – rekla je Kosor. - Ovo što je napravio SDP je pokušaj onoga što se u žargonu zove okretanje pile naopako, kada pokušavaš svoj problem prebaciti na tuđa leđa – kazala je i dodala kako se iz poteza SDP-a može zaključiti zašto su protiv prijedloga Vlade da se Bajiću da još jedan mandat na čelu Državnog odvjetništva.

- Čini se sada da polako dobivamo konture zašto SDP ne želi podržati Mladena Bajića. Očito je da Vlada sa mnom na čelu pokazuje da apsolutno nema nedodirljivih u smislu pripadnosti nekim političkim grupacijama... Ne znam jesu li u SDP-u mislili da se to treba odnositi samo na jednu grupaciju stranka, a na drugu ne – pitala je Jadranka Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2023 21:04