ODGOVOR PUPOVCU

Jadranka Kosor: Nije bilo etničkog čišćenja za vrijeme rata u Hrvatskoj

To naprosto nisu povijesne činjenice. Istina je da je Hrvatska bila žrtva velikosrpske agresije i to su činjenice, rekla je Kosor
Borovo, 020511.U selu Borovo obiljezena je 20. obljetnica ubojstva 12 hrvatskih policajaca. Na fotografiji: predsjednica Vlade Jadranka Kosor.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibušić / CROPIX

BOROVO - Premijerka Jadranka Kosor novinarima je u Borovu kod Vukovara u ponedjeljak odgovorila na upit da komentira izjavu potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca „kako je Hrvatska provela etničko čišćenje“ izrečenu u emisiji HTV-a „Nedjeljom u 2“. Kosor emisiju nije gledala, no rekla je da se „ne može složiti s bilo kakvim konstatacijama o etničkom čišćenju u Hrvatskoj“.

- To naprosto nisu povijesne činjenice. Istina je da je Hrvatska bila žrtva velikosrpske agresije i to su činjenice - rekla je. Na upit novinara komentirala je i zahtjev predsjednika HNS-a Radimira Čačića da Vlada objavi na internetu sve što je ispregovarano oko ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

- Sve je javno i mi ćemo u komunikacijskoj strategiji, koja bi trebala uskoro krenuti, predočiti građanima sve što je učinjeno - rekla je Kosor dodajući kako građani imaju mogućnost sve što ih zanima o dosadašnjem tijeku pregovora s EU doznati putem Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Čačiću je poručila da ono što ga zanima može doznati i kod predsjednice Odbora za praćenje pregovora s EU Vesne Pusić iz HNS-a. Na novinarsko pitanje o traženju Sindikata Preporod za smjenom ministra obrazovanja Radovana Fuchsa zbog navodnih nepravilnosti oko kolektivnog ugovora za osnovno školstvo, Kosor je rekla kako „sindikat upućuje na dijalog s ministrom“. Navela je i kako je potrebno kolektivne ugovore urediti u skladu s državnim proračunom, te podsjetila da učiteljima i profesorima nisu smanjene plaće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 01:17