OPORBA NEZADOVOLJNA

Jadranka Kosor odgovorila ministrici: Poruka Vesne Pusić nije dobra, takve izjave iritiraju ljude...

Podsjetimo, ministrica vanjskih i europskih poslova je izjavila kako neulazak u EU znači neisplatu mirovina

Jadranka Kosor , potpredsjednica Hrvatskog sabora i predsjednica HDZ-a, lošom je ocijenila poruku koju je uputila ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u kojoj je poručila kako ' građani neće dobiti mirovine ' ukoliko na referendumu ne glasaju za ulazak Hrvatske u EU.

- Ta poruka nije dobra i to, bojim se, može neke ljude iritirati - izjavila je Kosor. Predsjednica HDZ-a je naglasila kako je za vrijeme njenog vođenja vlade Hrvatska bila u teškoj financijskoj situaciji, tako da zna što znači 'imati ili nemati za mirovine, imati ili nemati za plaće'.

Lošom smatra odluku nove vlade da donošenje proračuna odgodi za razdoblje iza referenduma, unatoč najavama da će ga donijeti već u siječnju.

- Osobno, učinila bih drugačije - tvrdi Kosor, koja je na novinarsko pitanje vodi li Pusić preagresivnu kampanju ulaska Hrvatske u EU, izjavila kako 'svatko ima svoj stil'.

- Treba uvijek imati malo više strpljenja - zaključuje Kosor, koja smatra pozitivnim što ministrica ide po Hrvatskoj i obraća se izravno građanima.

- Svakako da je važno kad se obraćamo građanima, onima koji će odlučivati, da budemo smireni, da uvažavamo svačije mišljenje, da uvažavamo i one koji prosvjeduju i one koji su protiv te da nastojimo razložno objašnjavati i svoje argumente za ulazak u EU - uvjerena je Jadranka Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 11:46