SREDIŠNJI ODBOR HDZ-a

Jadranka Kosor oporbi: Ne odmažite nam!

Vlada je dobila punu potporu od Središnjeg odbora, poručila je premijerka
 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Nismo razgovarali ni o unutarstranačkim, ni o parlamentarnim izborima. U medijima se posljednjih dana svašta nagađa - kazala je premijerka i šefica HDZ-a Jadranka Kosor nakon sjednice Središnjeg odbora stranke, održanog na Zagrebačkom velesajmu.

Iako se očekivalo da će na proširenoj sjednici, na kojoj su se okupila 763 člana HDZ-a, biti riječi i o unutarstranačkim izborima, sudionici su se, čini se, okupili samo kako bi izrazili lojalnost i potporu šefici stranke te kako bi pokazali snagu HDZ-a.

Traže stabilnost

- Središnji odbor dao je punu potporu Vladi i vodstvu stranke u provedbi naša tri stupa - borbi protiv korupcije, gospodarskom oporavku i završetku pregovora s EU - rekla je Kosor. Najavila je i da će o pregovorima već sljedeći tjedan razgovarati i s koalicijskim partnerima.

- Ne tražimo niti od jedne stranke potporu, ali tražimo da nam ne odmažu. Želimo imati ozračje stabilnosti i mira kako bismo odradili taj teški posao - naglasila je šefica HDZ-a.

Energičan govor

- U ime HDZ-a mogu reći kako ćemo inzistirati da se sve institucije strogo drže Ustava, ustavnih ovlasti i zakona - poručila je premijerka.

Kosor je na Velesajmu, tvrde sudionici, održala energičan govor i još jednom pozvala na jedinstvo stranke.

Na sjednici nisu govorili Božidar Kalmeta i Andrija Hebrang.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 23:15