ZNATIŽELJNA PREMIJERKA

Jadranka Kosor poslala pismo Bajiću: Je li istina da je HDZ pod istragom DORH-a?

Zagreb, 140711.Vlada RH.Sjednica Vlade RH.Na slici: Petar Cobankovic ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Jadranka Kosor predsjednica Vlade RH.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor u svojstvu predsjednice HDZ-a poslala je pismo “nadležnim institucijama” , u kojem je zatražila očitovanje o napisima Jutarnjeg lista koji je otkrio da Državno odvjetništvo obavlja izvide u vladajućoj stranci. Potvrdila je to Novom listu stranačka glasnogovornica Sunčana Glavak.

“Nakon primitka odgovora, odmah ćemo ga objaviti na web stranici HDZ-a”, rekla je Sunčana Glavak.

Podsjetimo, Jutarnji list je objavio da je USKOK protiv bivšeg premijera Ive Sanadera otvorio šest istraga, a u međuvremenu je, kako neslužbeno doznajemo, otvorena i sedma, vezana za “crne fondove” HDZ-a. U novom predmetu Sanader, Ivan Mravak, Mladen Barišić i Branka Pavošević okrivljeni su da su HDZ-u pribavili imovinsku višemilijunsku korist, što je korak do stavljanja stranke kao pravne osobe na popis okrivljenika.

Ovo je drugi put da premijerka pokušava uspostaviti komunikaciju s Državnim odvjetništvom nakon što je prije tri tjedna zahtijevala sastanak s DORH-om zbog mita koje je navodno bivši premijer Ivo Sanader primio od mađarskog MOL-a.

Prošli put iz DORH-a joj je javno poručeno da su istrage koje provodi USKOK tajne, pa “ni USKOK ni DORH neće davati bilo kakve informacije ili komentare u vezi s njihovim tijekom”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:56