UDOVICA ŠEFA POLICIJE

JADRANKA REIHL-KIR 'Potresla me odluka o ukidanju presude Branimiru Glavašu'

 V.M.Tauber / CROPIX / V.M.Tauber / CROPIX

SARAJEVO - Jadranka Reihl-Kir, udovica načelnika osiječke policije Josipa Reihl-Kira koji je ubijen 1991. godine, izjavile je kako ju je uznemirila i potresla odluka Ustavnog suda Hrvatske kojom je ukinuta presuda za ratne zločine protiv Branimira Glavaša.

"Iako mnogi 'boluju od amnezije' možemo se prisjetiti kako je teklo suđenje Branimiru Glavašu, njegovo privođenje, bježanje preko granice prije izricanja presude, svjedoka koji su se žalili da su zastrašeni i ucijenjeni, optužbi za kupovanje sudaca Vrhovnog suda. Samo se pitam što je sljedeće", kazala je Reihl-Kir kako je u četvrtak citira sarajevski "Dnevni avaz".

Podsjećajući kako se Glavaša izravno povezivalo s likvidacijom njezina supruga te kako to ubojstvo nikada nije u cijelosti razjašnjeno, Reihl-Kir je postavila pitanje kako to da nikada nije otvorena istraga protiv osoba koje su neki svjedoci spominjali kao nalogodavce ovog ubojstva i među kojima je bio i Glavaš.

"Od samog početka istraga se nije htjela širiti na naručitelje ubojstva već samo na ubojicu", kazala je Jadranka Reihl-Kir.

Istaknula je kako su na sudu olako prošli dokazi koje posjeduje i koji ukazuju da je Glavaš bio na mjestu ubojstva Josipa Reihl-Kira samo deset minuta prije nego što je ono počinjeno.

"Glavaša o tome nitko nije ni saslušao niti predložio kao svjedoka", kazala je Jadranka Reihl-Kir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:13