STRANAČKI RAT

JADRANKU KOSOR ĆE IZBACITI IZ HDZ-A? Karamarko: 'Šaljemo je na Visoki sud časti!'

Predsjedništvo HDZ-a tako je odlučilo većinom glasova. Sjednica je trajala dva i pol sata
 Arhiva CROPIX

NOVO 14:49 - Predsjedništvo HDZ-a je većinom glasova, uz dva glasa protiv, odučilo da se slučajem bivše stranačke predsjednice Jadranke Kosor pozabavi Visoki sud časti HDZ-a, izjavio je to nakon dvoipolsatne sjednice Predsjedništva HDZ-a šef stranke Tomislav Karamarko.

Detalje s rasprave nije želio iznositi, niti otkriti koji članovi Predsjedništva su glasali protiv discipliniranja Jadranke Kosor.

Najavio je da će se sjednica Visokog suda časti HDZ-a održati unutar deset dana.

---------------------------------------------------------

13:02 - Predsjedništvo HDZ-a počelo je u središnjici stranke današnju sjednicu na kojoj će raspravljati o zahtjevima da se protiv bivše predsjednice stranke Jadranke Kosor pred Visokim časnim sudom pokrene stegovni postupak.

"Sve eventualne nesuglasice i nesporazumi trebaju se rješavati dogovorom i kompromisom, a nikako izbacivanjem", rekao je novinarima prije početka sjednice zamjenik predsjednika i član predsjedništva Drago Prgomet upitan treba li Kosor sankcionirati zbog njezinih medijskih istupa.

Na pitanje o kritikama iz stranke upućenih njemu, da istupa mimo vodstva stranke, Prgomet je kazao da nije bilo tako, te da je plurarizam mišljenja nešto što treba njegovati u svakoj stranci pa i u HDZ-u.

Upitan treba li kazniti Kosor zbog njezinih javnih istupa, Božidar Kalmeta rekao je da je za slobodu govora i različita mišljenja, a ne za kažnjavanje, ali da stranka mora funkcionirati po principu da se stvari usuglašavaju i kad se donese zajedničko mišljenje da se ono ispoštuje.

Član predsjedništva Oleg Butković je na isto pitanje rekao da HDZ ima puno pametnijih i važnijih stvari o kojima treba raspravljati nego o tome.

Predsjednik HDZ-ovog Visokog časnog suda Tomislav Čuljak prošli je tjedan rekao kako HDZ-ov Statut propisuje da Visoki časni sud od predsjedništva stranke mora dobiti odobrenje za postupak u slučaju kada se radi o članu središnjih stranačkih tijela (Jadranka Kosor je kao saborska zastupnica član takvog tijela).

Visokom sudu časti već su ranije stigli zahtjevi članova da procjeni jesu li medijski istupi Jadranke Kosor u skladu sa stranačkim Statutom i je li njima nanijela štetu HDZ-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:44