NOVA INVESTICIJA

Jadrolinija obogatila flotu novim brodom: Trajekt planiraju uključiti u promet u špici sezone

Trajekt "Tkon" preuzet će liniju koju sada održava trajekt "Prizna", star više od 50 godina
Ilustracija
 Božidar Vukičević/Cropix

U Jadrolinijinu flotu uključen je trajekt Tkon, koji će tijekom sezone preuzeti održavanje linije Biograd – Tkon, a s tim brodom najveći domaći putnički brodar u floti sada ima 55 brodova, priopćeno je u četvrtak iz Jadrolinije.

Trajekt "Tkon" preuzet će liniju koju sada održava trajekt "Prizna", star više od 50 godina, a njegovo uključivanje planirano je u visokoj sezoni ove godine, kada se očekuje pojačan rast prometa. Novonabavljeni trajekt sada odlazi u brodogradilište na remont i prilagodbu vizualnom identitetu Jadrolinije.

Riječ je o bivšem trajektu Rapske plovidbe, dugačkom 42 metra, širine 15,3 metara, kapaciteta 250 putnika i 35 vozila, koji je 2003. izgrađen u brodogradilištu Viktor Lenac.

"Tom investicijom nastoji se povećati kvaliteta usluge za putnike na liniji Biograd – Tkon kroz omogućavanje pouzdane veze u svim vremenskim uvjetima, ali i ugodnijeg putovanja u modernijem brodu. Promjena broda utjecat će i na posadu, budući da 'Tkon' pruža kvalitetniji smještaj i boravak i život na brodu čini lagodnijim," naveli su iz Jadrolinije.

Kako dodaju, odabirom imena tog trajekta nastavlja se tradicija imenovanja prema hrvatskim otocima, a imenom Tkon, gradu na otoku Pašmanu, dodatno se naglašava povezanost novog trajekta s linijom na kojoj će ploviti.

Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta izjavio je da ta investicija nastavlja odlučan pravac obnove flote, što je ujedno i strateški cilj razvoja Jadrolinije.

"Riječ je o petom brodu priključenom floti u posljednje četiri godine, a njegov kapacitet i maritimne sposobnosti znatno će utjecati na povećanje kvalitete usluge. Vjerujemo da će putnici na liniji Biograd – Tkon tu promjenu dočekati s veseljem, s obzirom na starost trajekta 'Prizna' koji ih je do sada vjerno služio, no čija zamjena stiže kao pozitivan znak napretka i bolje povezanosti," kazao je Sopta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:45