ŠEF SINDIKATA POLICIJE

Jagić zbog snimke iz bazena dobio opomenu pred isključenje: ‘Znamo da je video nastao kao šala...‘

Sindikat je svjestan i poslovnog ritma i obveza predsjednika Sindikata, koje mu ujedno donose velik stres, praktičnu nemogućnost odmora te neminovno posljedice po zdravlje, kažu

Dubravko Jagić pjeva u bazenu

Sindikat policije Hrvatske objavio je na svojim stranicama da je 12. kolovoza održan sastanak Predsjedništva na kojem su među ostalim razmatrali i objavu videosnimke njihova predsjednika Dubravka Jagića u bazenu koja je objavljena na društvenim mrežama i koju su prenijeli mediji prije desetak dana.

Ona je nastala za vrijeme korištenja godišnjeg odmora predsjednika Sindikata, kao šala koja nije trebala biti dijeljena niti objavljena, a koja se proširila putem aplikacija, navode policijski sindikalisti.

Predsjedništvo Sindikata utvrdilo je kako navedeno ne predstavlja stavove Sindikata. Ujedno, svjesno je i poslovnog ritma i obveza predsjednika Sindikata, koje mu ujedno donose velik stres, praktičnu nemogućnost odmora te neminovno posljedice po zdravlje. Kako je ipak došlo do neželjenog ponašanja čelnika Sindikata, Predsjedništvo SPH odredilo je Predsjedniku stegovnu mjeru propisanu Statutom – opomenu pred isključenje.

S obzirom na to da će predsjednik Sindikata privremeno biti na bolovanju, do njegovog povratka mijenjat će ga zamjenik Branko Koren, a poslove vođenja ureda provodit će glavni tajnik Edin Sarajlić.

Također, po potrebi sve hitne odluke donosit će Izvršno predsjedništvo. Ujedno, Predsjedništvo planira provesti redovnu Izbornu skupštinu do kraja godine, ako to dozvole epidemiološki uvjeti.

Vjerujemo kako je izricanje stegovne mjere pokazatelj kako je Sindikat policije Hrvatske, kao ozbiljna i ustrojena organizacija, svjestan i odgovornosti koju navedeno nosi djelatnicima i aktivistima, pa i samom predsjedniku Sindikata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. kolovoz 2022 16:05