VATROGASCI NA TERENU

Jak vjetar rasplamsao požar kod Vinjana Donjih, u jednom trenutku zaprijetio i kućama, spasio ih kanader

Drugi požar na nepristupačnom terenu Vrlike u nedjelju ujutro je lokaliziran, a na požarištu je ostala dežurati skupina vatrogasca

Ilustrativna fotografija

 Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX

Pojačan vjetar u nedjelju je dodatno rasplamsao vatru na nepristupačnom terenu vrtače Vrbanj u Vinjanima Donjim, pa je vatrena stihija zaprijetila kućama u naseljima Tolići i Perići, ali intervencijom kanadera spriječeno je širenje vatre prema kućama, doznaje se u DVD-u Imotski.

"U jednom trenutku vatra se jako približila kućama u naseljima Tolići i Perići, ali zahvaljujući izbacivanju vode iz kanadera na kritično mjesto spriječeno je da ugrozi kuće", rekao je Hini zapovjednik DVD-a Imotski Ante Čelan.

Osim kanadera gašenje požara u Vinjanima Donjim pomaže iz zraka i jedan air tractor, a na tlu je angažirano 60 vatrogasca, kojima je otežano djelovanje zbog nepristupačnosti terena na kojem plamti požar.

Požar koji je noćas plamtio na nepristupačnom terenu Vrlike jutros je lokaliziran, a na požarištu je ostala dežurati skupina vatrogasca, izvijestili su u Županijskom vatrogasnom operativnom središtu u Splitu.

Na tom je požarištu opožareno oko 50 hektara, rekli su vatrogasci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:02